Најновије

РУСИ ТРАЖЕ ДЕТАЉНУ ИСТРАГУ! Вашингтон и Брисел пожурили са оптужбама за тровање Наваљног

Намерно тровање руског опозиционара Алексеја Наваљног није од користи руском руководству, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије, објављеном након састанка руских дипломата са америчким првим замеником државног секретара САД Стивеном Биганом.

Алексеј Наваљни (Фото: Јутјуб)

- Америчком саговорнику је скренута пажња на сумњиву ужурбаност с којом су у Вашингтону и Бриселу прихватили верзију о намерном тровању Алексеја Наваљног. Неизбежно се поставља питање: Коме је то од користи? Руском руководству сигурно није - саопштено је из Министарства.

Такође се наводи да се Русија залаже за најдетаљнију и најобјективнију истрагу догађаја са Наваљним, а такође сматра недопустивим неутемељене оптужбе на свој рачун.

- Унапред дефинишући догађај као "инцидент" америчка страна је нагласила да ће "у случају да се потврди верзија о тровању Наваљног као опозиционара, Вашингтон предузети мере, које ће засенити реакцију америчког друштва на руско мешање у председничке изборе у САД 2016. године". Скренувши пажњу саговорнику на недопустивост неоснованих оптужби, истакли смо да се руско руководство залаже за најдетаљнију и максимално објективну истрагу догађаја - истиче се у саопштењу руске стране.

- Русија "је поново подсетила на то да је спремна да отворено, објективно и са реално утврђеним чињеницама размотри не само тај конкретан случај, него и такозване "случајеве Александра Литвињенка и Сергеја Скрипаља", којих су се поново заједнички, као на команду, сетили западни медији.

Такође је саопштено да руска страна рачуна на то да ће немачки лекари показати професионализам и да неће допустити да се резултати анализа искористе у политизоване циљеве.

- Подсетили смо да су комплетни подаци о историји болести Наваљног предати немачком тиму лекара, који су стигли у Омск због транспорта Наваљног у берлинску клинику "Шарите". Рачунамо на то да ће немачки лекари показати исти професионални приступ и да неће дозволити да се резултати њихових лабораторијских анализа искористе у било какве политизоване сврхе - наводи се у саопштењу.

Данас се Биган састао у Москви са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом и његовим замеником Сергејом Рјабковим и Игорем Моргуловим.

Косачов објаснио прави разлог повлачења Америке из Споразума о ракетама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА