Најновије

СРАМНЕ ОПТУЖБЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА: Би-Би-Си изазвао буру, Кина на удару Америке и Запада!

САД су осудиле извештаје о како тврде, систематском силовању и мучењу жена у кинеским камповима за Ујгуре и захтевале "озбиљне последице" за ове наводне злочине, преноси Би-Би-Си.

Кина. (Фото: Јутјуб)

Стејт департмент је саопштио да је "дубоко узнемирен зверствима", а изјава представља реакцију на Би-Би-Си-јев чланак заснован на интервјуима са бившим затвореницама и припадницима обезбеђења.

У чланку се износе оптужбе за наводно масовно силовање, сексуално злостављање и тортуру у камповима у кинеској регији Синкјанг.

Жена из Казахстана која је у Синкјангу била затворена 18 месеци каже да је била приморана да свлачи ујгурске жене и да их везује лисицама пре него што их је остављала насамо са кинеским мушкарцима. Приче о мучењу потврдио је и један чувар из кампа.

Портпарол кинеског Министарства спољних послова је у среду оптужио Би-Би-Си за "лажне извештаје" који су "у потпуности без чињеничне основе".

Кина упорно одбацује оптужбе за кршење људских права у Синкјангу и истиче да кампови нису логори, већ центри за стручно образовање и обуку.

Шешељ жестоко напао Марића и Јовану, открио и ко режира сукоб са Чанком! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА