Најновије

БАЈДЕН ОРГАНИЗУЈЕ САМИТ! Светске силе одлучују о судбини планете!

Очекује се да ће Бајден, који се залаже за домаћи инфраструктурни, али еколошки прихватљиви, пакет вредан два билиона долара, удвостручити циљеве САД кад је реч о смањењу емисија шетних гасова у наредних десет година.

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

Амерички председник Џо Бајден домаћин је дводневног онлајн самита "Дан Земље", који ће окупити око 40 светских лидера, који најављују "значајне објаве". Док све више расте бојазан услед загревања планете важне иницијативе стижу из САД, Кине, Русије, Јапана, Канаде, ЕУ.

Очекује се да ће Бајден, који се залаже за домаћи инфраструктурни, али еколошки прихватљиви, пакет вредан два билиона долара, удвостручити циљеве САД кад је реч о смањењу емисија шетних гасова у наредних десет година. Кина је потврдила да ће се у самит укључити и председник Си Ђинпинг и да ће одржати "важан говор". Кина је највећи светски емитер угљеника и заједно са САД емитује око половине гасова који изазивају климатске промене. То значи да никакво решење није могуће без ове две земље. Москва је раније најавила учешће председника Владимира Путина.

- Амерички председник се нада да ће циљеви САД подстаћи остале лидере да "објаве повећање својих амбиција", рекао је један званичник администрације у Вашингтону.

Нову објаву најавио је јапански премијер Јошихиде Суга, а канадски премијер Џастин Трудо саопштиће да ће његова земља умањити емисије угљеника за 40 до 45 одсто до 2030. у односу на ниво из 2005. Сличне најаве стигле су и из ЕУ која до 2030. године верује да ће смањити емисију штетних гасова за 55 процената у односу на две деценије раније.

Још три нове државе протерују руске дипломате! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА