Најновије

СРАМНА ИЗЈАВА БАЈДЕНА: Тероризам белих расиста је најсмртоноснија претња за Америку!

У обраћању пред оба дома Конгреса поводом сто дана власти председник САД најавио реформу полиције и контролу наоружања.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Амерички председник Џозеф Бајден упозорио је да је "тероризам белих супрематиста" постао претња за Сједињене Државе и ургирао код посланика оба дома Конгреса да подрже реформу полиције и обуздају епидемију оружаног насиља. Бајден је одржао говор у Конгресу поводом првих сто дана своје владавине.

Мрачан дан националне историје

Током говора о вечним ратовима које Америка води, Бајден је прешао на унутрашње проблеме, након што је изјавио да је претња од тероризма у Авганистану деградирана. - Локални бели супрематисти представљају најсмртоноснију претњу домовини, што потврђују и извештаји обавештајних агенција - рекао је Бајден. Он је алудирао на протесте Трампових присталица од 6. јануара, када је пет особа изгубило живот при упаду у зграду Конгреса. - То је био мрачан дан наше националне историје. Поделе морамо оставити по страни и ујединити се.

Бајден је позвао законодавце да подрже реформе полиције неопходне после смрти Џорџа Флојда, који је преминуо током полицијског привођења прошлог маја, што је покренуло талас протеста широм земље. - Сви смо видели колено неправде на врату црног Американца, сада је наша прилика да урадимо нешто добро. Да изградимо поверење између полиције и грађана којима она служи, да искоренимо расизам из нашег криминалног система и да реформишемо полицију у име Џорџа Флојда. Урадимо то на прву годишњицу његове смрти.

Јелен не носи прслук од кевлара

Бајден се после осврнуо на учестала масовна убиства последњих недеља. - Морамо зауставити епидемију оружаног насиља. Конгрес и Републиканска странка морају вратити закон из 1994, којим се забрањује продаја офанзивног наоружања и оквира за муницију великог капацитета. Неопходне су детаљније провере купаца оружја. Немојте ми само рећи да то није могуће. Које је оправдање имати оквир са сто метака, зар мислите да јелен носи прслук од кевлара - упитао је Бајден. Председник САД раније је најавио забрану поседовања такозваног непостојећег оружја, направљеног у кућној изради и без серијског броја.

Киргистан и Таџикистан постигли договор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА