Најновије

ЗАБЕЛЕЖЕНО КАМЕРОМ: Јутјубер избегао куповину краденог аутомобила! (ВИДЕО)

Можемо се сложити да је аутомобил, одмах после стана, друга најбитнија куповина за већину људи. Али, чак и тада већина купаца половњака углавном не обраћа пажњу на многе опасности приликом одабира аутомобила.

Куповина аутомобила. (Фото: Јутјуб)

Ниска цена аута је једна од ствари која натера возача да се одлучи за тај одређени аутомобил. Али, ситуација никад није кристално јасна када су у питању половњаци. Могуће да је враћена километража, да су присутна оштећења, или да је возило чак и крадено. Када већ говоримо у краденим аутомобила, у Хрватској смо недавно видели занимљив случај где је Yоутубер АДРИ наишао на половњака Фиат Браво који се продаје. Извештај историје аутомобила је открио да је ово у ствари краден аутомобил из Италије.

Баш зато је транспарентност веома велики проблем на тржишту половних аутомобила. Како би се спречила оваква ситуација, купци би требало да обрате пажњу на детаље половног аутомобила, такође би требало да провере и историју аутомобила путем интернета као и да га детаљно провере у радионоци. Према даваоцу извештаја историје аутомобила, carVertical-у, 16 посто половних аутомобила имају враћену километражу док је чак 60 посто аутомобила било у некој саобрачајној незгоди.

Понекад и купци буду задовољни са избором и понудом коју су добили, али се понекад деси да се осмех замени разочарењем већ код првог квара и рачуна поправке. То је један од разлога да возачи буду веома опрезни пре него што пруже руку продавцу.

Штавише, ствари се могу знато погоршати и поред високих рачуна које бисте платили код половњака. Рецимо, поломљен део волана или покварен сензор се чине као ствари које се често кваре и које се могу лако поправити. Али, уколико је враћена километража на аутомобиу или је то возило било у саобраћајној несрећи , то може знато више утицати на историју аутомобила и генерално искуство купца. Такав ауто може бити означен као веома лош избор, што самим тим доводи до драстичног смањења цене. 

Но, није то оно најгоре што се може десити. Ништа не може да буде горе од разочарења које купац осети када сконта да је купио крадени аутомобил. У том случају, купци могу да изгубе сав новац као и аутомобил који је краден или тражен у бази података крадених аутомобила. Да ствар буде још компликованија, локалне власти овај проблем могу решити, али за то ће бити потребно доста времена, чак и године могу да прођу. На крају крајева, могуће је да купци добију своје возило назад, али цена по којој су платили тај ауто се не може назвати реалном ценом.

На сву срећу, постоје дилери половних аутомобила који су свесни проблема транспарентности код опрезних купаца. Чак неки од дилера могу да помогну како би се отклонили неки проблеми и тиме да остваре.

поузданост на тржишту. Дакле, људи и компаније који поштено раде како би изградили репутацију су увек вољни да својим муштеријама пруже коректан однос. Неки се чак и нуде да провере историју одређеног аутомобила на своју руку.

Топ 5 најчешћих превара које морате да избегнете – Према аланизи carVertical-а Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда/carVertical

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА