Најновије

ЗАХАРОВА ХЛАДНОКРВНО УЗВРАТИЛА СТОЛТЕНБЕРГУ: Русија и Белорусија се узајамно интегришу

Нормална сарадња Русије и Белорусије није укључена у планове НАТО-а, рекла је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

марија Захарова (Фото: РИА Новости)

Генерални секретар алијансе Јенс Столтенберг рекао је раније да су савезници у западном војном блоку спремни да се бране „од сваке претње која долази из Минска и Москве“.

"Ево одговора на питање зашто је Запад тако страствено навалио на Белорусију. Нормална ефикасна сарадња две земље није укључена у планове НАТО-а. Природни курс је узајамно корисна интеграција", - написала је Захарова на Телеграму.

Портпарол Министарства спољних послова Русије је предложила да алијанса не обраћа пажњу на фиктивне претње, већ на „домаћи тероризам у САД“.

Раније је премијер Белорусије Роман Головченко рекао да Москва и Минск планирају да „полирају“ програме савеза за продубљивање интеграција најкасније на лето. Према речима руског амбасадора у Белорусији Јевгенија Лукјанова, готово сви путокази су већ спремни, ускоро ће бити понуђени председницима.

Раније је белоруски лидер Александар Лукашенко рекао да обе земље доживљавају колосални притисак споља и нагласио њихов заједнички интерес за даљу сарадњу.

Лукашенко је раније нагласио да би Белорусија и Русија требале да „модернизују“ документе о употреби регионалне групације оружаних снага, узимајући у обзир ситуацију на западним границама и у свету. У децембру 2020. представљен му је ажурирани план за употребу регионалне групације снага, који је он накнадно одобрио. Медији су пренели да је исти посао рађен и у Русији.

Лукашенко је истовремено рекао војсци да се не треба опуштати, ма колико „уљуљкивали“ САД и НАТО разговором о уобичајеним вежбама њихових снага.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА