Најновије

РУСИ ОБЕЗГЛАВИЛИ ЗМИЈУ УСРЕД ИДЛИБА: Нанет најболнији ударац Ал Каиди, главешине спаљене руским ракетама! (ВИДЕО)

"Рус Весна" је објавила снимке прецизног удара којим су елиминисани старији команданти Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТШ) у северозападној сиријској регији Идлиб.

Руска војска (Фото: Правда)

Напад је однео животе војног портпарола ХТС-а, Абу Калида ал-Шамија, координатора за медије, Абу Мусаба ал-Хомсија и Муатаза ал-Насира, команданта снага унутрашње безбедности групе. Убијена су и четири милитанта.

Снимци из ваздуха које је објавила "Рус Весна" је забележио руски дрон који је пратио тројицу команданата. Извештено је да су команданти лоцирани са напредним електронским обавештајним системима.

Команданти су највероватније гађани руском артиљеријском гранатом ласерски навођеним 2К25 "Краснопољ". Њихово возило је дрон очигледно означио ласером.

Руске и сиријске снаге испуцале су неколико пројектила "Краснопољ" на положаје милитаната у Идлибу у последњих неколико дана. У недавним ударима убијена су најмање четири милитанта.

Циљано убиство ал-Шамија и његових другова је велики ударац за ХТШ и његове присталице, укључујући Турску. Савезници Анкаре одговорили су артиљеријским ударима. Ситуација у Идлибу може још више ескалирати у наредних неколико дана.

Руси од сиријских војника праве прекаљене звери! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА