Најновије

"Ако Бечић мисли да је тзв. Косово држава нека каже!"

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је, поводом најновијег захтева председника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића да Србија изручи Светозара Маровића, да то да ли ће Маровић бити изручен Црној Гори зависи од исхода поступка пред надлежним судовима у Србији, а не од полиције.

Алекса Бечић. (Фото: Јутјуб)

"Ако господин Бечић мисли да је такозвано Косово држава, нека то отворено каже и објасни Србима у Црној Гори, а не да се сакрива иза приче о ставу међународне заједнице. И Русија и Кина су међународна заједница, па Бечић не каже да ће уважити њихов став да такозвано Косово није држава", истакао је Вулин, а саопштио МУП.

Вулин је указао да Срби на Косову и Метохији морају да преживе и не смеју да допусте да се о њима одлучује без њих, додајући да би Бечић то знао да је бар једном обишао Србе на простору КиМ, уместо што правда признање тзв. Косова.

"Са покојним митрополитом Амфилохијем сам се и слагао и нисам, али обојица смо мислили да је Србија мајка свих Срба и да им дугује заштиту, да такозвано Косово није држава и да у Сребреници није било геноцида. То смо последњи пут један другом поновили у манастиру Морача на помену убијеном Павлу Булатовићу", навео је Вулин.

Он је оценио да Бечић не разуме да политика није разговор, како је навео, о моди с Бошком Јаковљевићем, већ јавна делатност, у којој се свађате и мирите, али се окупљате око идеја и принципа.

Председник Скупштине Црне Горе и Демократа Алекса Бечић поново је синоћ изнео низ оптужби на рачун званичног Београда за стање у тој држави након усвајања нове резолуције о Сребреници и опозива министра правде Владимира Лепосавића. Бечић је, такође, позвао власти у Србији да изруче, како је рекао, осуђеног шефа будванске криминалне групе Светозара Маровића.

Вашингтону потребан нови рат на северу Африке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА