Најновије

ДОЋИ ЋЕ И ТАЈ ДАН: Путин открио ко ће му бити наследник

Руски председник Владимир Путин је рекао да се нада да ће једног дана моћи да каже ко, према његовом мишљењу, заслужује да води Русију.

Путин (Фото: kremlin.ru)

- Наравно да ће доћи време и надам се да ћу моћи да кажем ко ће бити достојан, по мом мишљењу, да води тако изузетну земљу као што је наша домовина, Русија - изјавио је руски лидер током специјалног ТВ програма "Директна линија са Владимиром Путином" који траје већ три и по сата, а преноси руска агенција ТАСС.

Он је додао да је његова одговорност да препоручи претендента на место председника.

- Када дође време, ја ћу рећи ко је достојан тога - обећао је Путин, додајући да одлуку о овом питању ипак, на крају, доносе грађани.

Рекао је и да му бивши руски председник Борис Јељцин није предао власт и да, по закону, када председник поднесе оставку, премијер преузима вршење дужности председника.

На овај начин се, како каже, као премијер Руске Федерације нашао на челу Русије 2000. године.

Говорећи о односима Русије и САД, Путин је изразио наду да ће се руско-амерички односи вратити у нормалу.

- Надам се да ће разумевање чињенице да се свет мења довести до тога да ће светски поредак постати повољнији, а да ће се наши односи, укључујући са Сједињеним Државама, вратити у нормалу - рекао је Путин.

Према његовим речима, период униполарног света је прошао.

- Какве год санкције да уведу Русији, она ће се развијати - рекао је Путин, додајући да је њена одбрамбена способност достигла висок ниво.

Навео је да се економски суверенитет Русије повећава, без обзира на санкције, и да се руска економија адаптирала на санкције, и да су јој чак користиле.

Коментаришући војне вежбе НАТО-а "Морски поветарац", Путин је рекао да је НАТО "подигао велику буку" због руских војних вежби на руској територији у близини украјинских граница.

- Дао сам налог Министарству одбране да полако завршавају и повуку снаге, ако то некога толико брине. Али, уместо да на то позитивно реагују, они су навалили на наше границе - рекао је руски лидер.

Нови инцидент између Руса и Американаца у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА