Најновије

КУРТИ ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Република Косово ће бити пристутна свуда

Говорећи о евентуалној посети северу Косова, премијер Аљбин Курти је рекао да верује да ц́е тзв. Република Косово бити присутна свуда.

Курти (Фото: Јутјуб)

На питање медија да ли ће посетити север Косова, Курти је рекао да се "припремају за све".

- Припремамо се за све и нисмо у четвртој години владе, већ је 100. дан. Верујем да ће Република Косово бити присутна свуда - рекао је Курти.

- Грађани су нас довели на ову позицију да служимо и развијамо врло виталне аспекте живота који не зависе од признања Србије. Наравно да је добро да нас Србија призна, али нисмо прогласили независност да бисмо је заменили зависношћу од Србије - рекао је он.

Поновио је став о Заједници српских општина: да је моноетничко удружење немогуће и да ЗСО као етничка заједница крши и слово и дух Устава.

- То није могуће - рекао је Курти, додајући да питања о ЗСО треба постављати његовим претходницима.

 - Не могу да наставим традицију мојих претходника који су нас довели у ово стање. Када је актуелни председник Србије изјавио да неће признати Косово, зар није требало да поставите питања свим оним који су чинили уступке, са идејом да ће нас Србија признати? Десет година уступака Бриселу за, коначно, признање од Србије и њихов лидер каже да никад неће признати Косово. Шта да радимо са оним уступцима који су учињени у име признања? - запитао је Курти.

Додао је да косовска страна у дијалогу има принципијелне ставове и истакао да је примена постигнутих споразума, са изузетком ЗСО, у застоју због Србије.

- Неизвршење споразума, са изузетком Заједнице, је у застоју због Србије. Због Србије која каже да нас никада неће признати - рекао је Курти.

Шта Тома Фила каже о пресуди Јовици Станишићу и Франку Симатовићу прочитајте ОВДЕ.

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА