Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПРИЗНАЛИ: Кремљ не стоји иза сајбер напада на САД!

Русија је на челу списка земаља са чије се територије изводе сајбер напади против Сједињених Америчких Држава, али Вашингтон не сматра да су руске власти умешане у то, изјавио је заменик помоћника државног тужиоца САД Ричард Даунинг. Руски сенатор Владимир Џабаров рекао је да је то добар сигнал.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

- Без сумње, Русија заузима прво место на тој листи. Не бих тврдио да иза тих напада стоји влада Русије, али ми заиста сматрамо да руске власти не чине оно што би могле да то зауставе - рекао је Даунинг у америчком Сенату.

Такође је додао да последњих месеци није примећено да се значајно смањила активност сајбер преступника.

Према речима првог заменика председника комитета Савета федерације за међународне послове Владимира Џабарова, саопштење америчког Министарства правде је добар сигнал.

- Код америчке стране је коначно тријумфовао разум. Та изјава је добар сигнал који указује на то да ће наше земље удружити напоре ради борбе са тим проблемом и да ће коначно стручњаци почети са заједничким радом - рекао је Џабаров.

Он је истакао да су у Америци, очигледно, коначно схватили да Русија нема разлога да "онеспособљава некаква америчка постројења за прераду меса и млека".

- Тиме се баве хакери, хулигани, и као што је више пута говорио наш председник, Русија и САД би требало да се боре против тога заједно - истакао је Џабаров.

Запад је више пута оптуживао Русију за мешање у унутрашње послове и за сајбер нападе. Русија је све оптужбе одбацила, наводећи да западне земље немају никакве доказе. Москва је такође саопштила да је спремна на дијалог о сајбер безбедности.

Подсетимо, Русија је раније данас поднела специјалном комитету Уједињених нација први у свету нацрт конвенције о супротстављању сајбер криминалу и криминалном коришћењу криптовалута.

Амери убрзано наоружавају ову своју државу, тамо су пребацили и Ф-35! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА