Најновије

МИЛАН ВИДОЈЕВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ПРАВДУ: Задњи тренутак

Пре неколико дана "ступио је на дужност" Кристијан Шмит, нови руководилац Канцеларије високог представника (ОКР) међународне заједнице у Сарајеву. Пре њега, ту функцију је дванаест година обављао Валентин Инцко, апсолутна политичка штеточина те исте међународне заједнице. У текстовима у нашим новинама се не идентификује о којој "међународној заједници" се ради, о некој спортској, културној, космичкој институцији која се бави Босном и Херцеговином, све у складу са мета политиком светске дубоке државе. Обзиром да његово именовање мора да потврди Савет безбедности јасно је да је реч о Уједињеним нацијама које јесу "међународна заједница" у неком смислу.

Милан Видојевић (Фото: Јутјуб)

Пише: Милан Видојевић

Новине су објавиле фотографију "примопредаје дужности," Инцко "предаје" дужност Шмиту и то би требало да значи да постоји континуитет функционисања "међународне заједнице" у БиХ. То наравно није случај. Од увођења ове институције, кршење Дејтонског споразума од стране међународне заједнице, на штету Републике Српске, био је основ рада те канцеларије и високог представника, с посебним истицањем Инцка као политичара чији је основни задатак био управо рушење Републике Српске и њених институција. И Милорада Додика као упорног браниоца Републике Српске.
               
Непосредно пред свој одлазак са функције, Инцко доноси закон о спречавању геноцида, који је потпуно правно ништаван, чија је суштина санкционисање сваког ко у БиХ негира геноцид у Сребреници. Сада је јасна суштина напора "међународне заједнице" да се овим "законом" српски народ жигоше као геноцидан и да то буде предтекст за укидање Републике Српске, поништење Дејтонског споразума, стварање нове, унитарне Босне под руководством муслиманско католичке коалиције, а против Срба у Босни и Херцеговини.
               
Из овог је јасно да иза свега овог не стоји "међународна заједница" него Немачка. Сад је видљива нескривена политичка жеља Немачке, коју покушава да оствари већ три деценије, да стави Балкан под свој политички, економски и сваки други утицај. Европска унија се више не пита низашта, то говори о њеном блиском крају, САД су забављене својим јадом и на Балкану их интересује само статус војне базе Бондстил, ово је поново покушај Немачке да буде водећа сила у Европској унији и на Балкану. Ово је наставак немачке политике старе преко сто година, да се ислам и арапски тероризам политизују, што је започео кајзер Виљем почетком XX века, и да се стави у функцију немачке политике у Европи, па је самим тим муслимански кантон у БиХ важна карика у тој политици. Да не заборавимо немачко организовање Ханџар дивизије, имама Хусеинија и пријатеља му Хитлера и злочина над Србима у току Другог светског рата. Вековни непријатељ немачке политике на Балкану је српски народ, кроз Балканске ратове и два светска рата. Немци неће заборавити та понижења и губљење ратова у којима су Срби дали огроман допринос, и ићи ће до потпуне освете, уништења српског народа.
              
Но, постоји низ препрека остварењу овог шизоидног плана. Нови гаулајтер Босне, Шмит, још није добио "агреман," потврду Савета безбедности за своје наименовање. Вероватно зато што се његовом именовању противи Русија, која ће на то ставити вето. Зато је руски амбасадор у Сарајеву одбио да се пре три дана сретне са Шмитом јер за њега је Шмит приватно лице чији службени статус није потврђен. Сада је Република Српска донела контрамере овом закону, с правом, што отвара потпуно ново поље сукобљавања и што сигурно у будућности води дезинтеграцији БиХ.
              
Мислим да је дошао тренутак да Србија учини кључне потезе у раскринкавању овог лажног политичког пројекта који угрожава српски народ. ВОА сигурно има филм из Сребренице, који сам ја видео, који показује како припадници холандског контигента снага УН пљачкају муслиманке на изласку из Сребренице, скидајући им златне ланчиће с врата. Да цео свет види шта је "међународна заједница." Нема шта више да се ћути, у име братства са ЕУ "којој тежимо, што рече ономад један човек, нема више разлога да се комунистичка идеологија и братство јединство југословенских народа чува и потајно негује у садашњој српској власти и војсци, као што је неговано у Титовој Југославији. ЈНА је крива за распад Југославије, ЈНА је одговорна за рушење Милошевића, нема више времена Србија да чека отварање војних и државних архива, кроз пар стотина година, у којима су докази о разбијању Србије и уништењу српског народа. Задњи је тренутак да се образ српске војске опере од зла прошлости које је коштало хиљаде српских живота због подмукле политике комунистичких кадрова скривених у војним униформама, од деведесетих година па скоро до данас. Нема ни једног оправдања да се права историја скрива, од 1941. године до 2000. године јер док то не рашчистимо и сагледамо право стање ствари, бићемо у погубној заблуди како Србија има пријатеље на Балкану и у Европи. Сви који то мисле морају у пензију, историјску и личну. Да престану да забијају Србији нож у леђа.

Прошлу колумну Милана Видојевића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА