Најновије

ПУЦЊАВА НА БЕЛОРУСКО-ЛИТВАНСКОЈ ГРАНИЦИ: Шта се догађа?

Државни гранични комитет Белорусије, коментаришући информације литванских медија о пуцњави и сигналним ракетама у пограничном подручју, рекао је да се тамо одвијају планиране вежбе.

Белоруска војска (Фото: РИА Новости)

Раније је литвански национални радио LRT, позивајући се на литванске граничаре, известио да су у суботу чули пуцњеве на територији Белорусије у пограничном подручју, а „када се смрачило, светлосне и сигналне ракете су се неколико пута подигле у небо'’.  У међувремену, прес служба белоруског Државног граничног комитета је 3. августа известила да ће белоруски граничари до 12. августа изводити сложене оперативно-тактичке вежбе на граници са Литванијом и Пољском, између осталог, питања јачања заштите државне границе, идентификовање и уклањање оружаних формација се разрађују.

"Могу само да кажем да имамо планиране вежбе. О њима смо све обавестили", рекао је у недељу за РИА Новости представник белоруског Државног комитета за одбрану.

Литванија је недавно објавила вест о повећању броја заточених илегалних миграната на граници са Белорусијом, с тим у вези, власти земље су 2. јула прогласиле ванредну ситуацију. Према последњим подацима, више од 4 хиљаде илегалних миграната приведено је у Литванији на граници са Белорусијом од почетка године. Заузврат, председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да Минск више неће обуздавати илегалне мигранте на путу у земље ЕУ због санкција Запада, јер "за то нема ни новца ни снаге".

Какве историјске документе је Москва отворила за јавност, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА