Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЈУЋИ ВИДЕО) ОВО ЈЕ КРАЈ АМЕРИКЕ КАО ВЕЛЕСИЛЕ: Оно што је октобар 1917. био за царску Русију, то су ови призори из Кабула за САД

Потресан видео запис који приказује људе како падају из авиона америчких ваздушних снага који је полетео из Кабула изазвао је шок ии огорчење ширим планета, а снимак је био повод за бурну дискусију на мрежама о кривици Сједињених Америчких Држава и томе шта ће овако сраман одлазак из Авганистана значити за свет и САД.

Људи падају из авиона (Фото: Јутјуб)

Руски политички аналитичар Андреј Медведев истакао је на Телеграму да оно што се сада дешава за САД је нешто попут октобра 1917. за Руско царство. Не верује да ће у самој Америци доћи до револуције, али ово је крај америчке велесиле, сматра он.

Неки стручњаци су истакли да је у авиону било места за још најмање десет Авганистанаца. Указано је да ове летелице имају веома велику носивост, али Авганистанци су били приморани да се држе за стајни трап. Како преносе бројни светски медији, ово је срамотан завршетак западног система вредности и доминације Америке.

Такође је примећено да су током 20 година Сједињене Америчке Државе и НАТО уложили милијарде долара у Авганистан, али је сада све узалуд потрошено, док су многи цивили и војници убијени.

Недавно је политиколог Јаков Кедми објаснио зашто се авганистанска војска обучена у Америци предала тако брзо. Према његовим речима, САД једноставно не знају како да обуче војске других земаља, или је можда нешто друго било у питању.

Како је Станивуковић дигао Црногорце на ноге прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА