Најновије

ПОСЛЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ У КАБУЛУ: Талибани извели специјалну операцију против ИД-а!

Талибанске владине снаге уништиле су једну ћелију Исламске државе на северу Кабула, изјавио је портпарол талибана, након што је у експлозији испред џамије у Кабулу погинуо и рањен већи број цивила.

Талибани. (Фото: Јутјуб)

Портпарол талибана Забихулах Муџахид је изјавио да је специјална талибанска јединица извела операцију против елемената ИД-а у 17. округу Кабула, на северу града касно у недељу, преноси агенција Ројтерс.

"База ИД-а потпуно је уништена и сви припадници ИД-а су унутра убијени као резултат овог одлучног и успешног напада", написао је портпарол на Твитеру.

Раније су локални медији известили о тешким сукобима на том подручју, а контактирани становници потврдили су да су чули експлозије и пуцњаву током ноћи.

Талибани, који се такође боре против преосталих снага лојалних Ахмаду Масуду, опозиционом лидеру из регије Панџшир, северно од Кабула, тврде да имају готово потпуну контролу над земљом.

Али јучерашње насиља и низ мањих инцидената током последњих неколико дана су показали да претње по безбедност нису нестале.

Хрватска наоружава шиптаре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА