Најновије

ПЕКИНГ УПОЗОРИО КАНБЕРУ: Напустите хладоратовски менталитет, идеолошке предсрасуде! Кину посматраје рационално и објективно!

Портпарол кинеског министарства спољних послова Зхао Лијиан позвао је власт у Канбери, пошто је бивши премијер Аустралије Тони Абот посетио Тајван, што указује да ће ово острво Аустралија подржати против Пекинга, који га сматра делом своје територије.

Си Ђинпинг. (Фото: kremlin.ru)

"Саветујемо појединцима у Аустралији да напусте хладноратовски менталитет и идеолошке предрасуде, поштују основне чињенице, објективно и рационално посматрају Кину и кинески развој и престану да дају неодговорне примедбе", навео је Зхао.

Портпарол министарства спољних послова тврдио је да се Абот грубо умешао у кинеске унутрашње послове посетивши острво и оптужио га да користи своје политичке интересе за подстицање сукоба између Пекинга и Канбере.

Зхао је описао Аботове коментаре својим тајванским колегама као "смешне",

Сваки покушај да се промовише „теорија кинеске претње“, као и клевета кинеских послова „веома је неморалан, крајње неодговоран и предодређен да буде непопуларан“.

Абот, који је прошле недеље посетио Тајван, позвао је нације да буду спремне за сукоб изазван кинеском агресијом. Такође је сугерисао да би свака ескалација над Тајваном могла поделити свет на два табора, „демократије насупрот диктаторима“.

Бивши аустралијски премијер, који је рођен у Лондону, а који сада обавља улогу специјалног изасланика за питања домородаца, рекао је да Кина приближава свет сукобу ангажујуц́и се у све агресивнијим активностима у сивој зони.

Путин захтевао да Ердоган одмах повуче турске трупе из Идлиба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА