Најновије

ВУЧИЋ О ХАПШЕЊУ ХРКАЛОВИЋ: Не можете да хапсите кад вам се прохте!

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка у Министарству унутрашњих послова, данас је приведена због сумње да је учестзвовала у уклањању доказа за случај убиство на шинама, након чега је предложен притвор од месец дана. Алексадар Вучић, председник Србије, говорио је о њеном хапшењу, те истакао зашто је оно уследио тек сад.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

- Колико сам чуо од министра, реч је о доказима које данас поседују државни органи везано за убиство на шинама господина Милошевића, да је заменила ДНК и да су осумњичени ослобођени. Мислим да је било и других разлога, али да је овај основни. Ми знамо ко је извршио ликвидацију господина Милошевића, али не бих да вршим притисак на органе, првенствено тужилаштво - рекао је Вучић.

Затим је одлучио да се обрати политичким противницима.

- Говорили су да не смемо да хапсимо Дијану Хркаловић, причали су како има прислушкиване разговоре. Као што видите, лагали су. А само пет минута после њеног хапшења, променили су плочу. Али, оставимо то по страни, људе интересује њихова безбедност и желе да виде да они који су учествовали у убиству буду ухапшени - рекао је Вучић и наставио:

- Ова земља неће дозволити да не одговарају они коју су учествовали у убиству. Видите да од фебруара немате ни покушај мафијашког убиства, видите да су сада људи сигурнији, пошто безбедно могу да излазе увече. У данима и недељама пред нама биће још хапшења. То су, између осталих они који су повезани са кланом Вељка Беливука, али и са другим клановима.

Убиство на шинама почињено је 30. јануара 2017. године, па се јавност пита зашто је тек сада дошло до привођења Дијане Хркаловић и шта се чекало више од четири године.

- Питају зашто тек сад. Па, не можете да хапсите кад вам се прохте и кад вам падне на памет. А кога су то наши политички противници ухапсили? Ко је ухапшен за убиство Гавре, Бошка Бухе и других генерала? Не зна се ни дан данас. Кога су великог то онијх ухапсили? Не може нико да се сети. Замислите кад вам убију премијера и онда се хвалите да сте ухапсили убице, које се нису ни скривале. Верујем да ћемо успети да разрешимо случај убиства господина Пантића - рекао је Вучи и, како је рекао, послао две поруке:

- Желим да људи виде да не може нико некажњено да убија. Не може нико да убија и дилује дрогу, а да прође некажњено. Е, зато држава постоји. То је прва порука, а друга је да нема незаштићених. НИшта није важно, можете да се зовете како хоћете, бићете ухапшени ако сте починили злочин.

EУ српској деци: Мораћете да ме заволите! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА