Најновије

ВАШИНГТОН ПОСТ: Заустављено слање Бајденових дипломата на Балкан, један човек блокирао све!

Долазак Џефрија Ховениера, који је недавно је номинован за новог амбасадора САД у Приштини, и Кристофера Хила који ће бити дипломата у Београд под знаком је питања, јер у овом тренутку републикански сенатор Тед Круз блокира све изборе председника Бајдена за амбасадоре широм света, преноси "Вашингтон пост".

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

Како преносе амерички медији, Круз је сам одложио десетине кључних кандидата Стејт департмента "у знак одмазде за одлуку Бајдена да одустане од противљења САД руском гасоводу до Немачке", па би међу њима могли да се нађу и Ханиовер и Хил.

- Председникова слабост и неспособност су оно што потеже питање националне безбедности. Када Владимиру Путину да цевовод (Руски ток 2) вредан више милијарди долара, јачајући Русију и слабећи Европу и наше савезнике, то отвара питање националне безбедности - рекао је Круз за "Тхе Теxас Трибуне".

До данашњег дана, Сенат је одобрио само четири Бајденова избора за место амбасадора САД (Мексико, Турска, Нови Зеланд и Аустрија) и троје је потврђено тек сада у уторак.

То значи да Бајден знатно заостаје за својим непосредним претходником Доналдом Трампом, који је у сличном периоду свог председничког мандата имао потврђена 22 америчка амбасадора, од којих 17 гласањем,

Истина о спољном дугу Србије - много је горе него што вам напредњаци говоре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА