Најновије

САСТАНАК У ТУРБУЛЕНТНОМ ТРЕНУТКУ: Ердоган и Бајден ускоро "у четири ока" у Риму

Амерички председник Џозеф Бајден и турски лидер Реџеп Тајип Ердоган састаће се данас у Риму на маргинама Самита Г20, где ће разговарати о актуелним проблемима који се тичу односа две државе.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Иако се очекивало да ће се састанак одржати на Самиту Уједињених нација у Глазгову, званичници из америчке администрације обавестили су јавност да ће састанак ипак бити одржан у Риму, пренеле су агенције.

Састанак између двојице лидера долази у веома турбулентном периоду када је реч о односима Турске и САД, а проблеми се нарочито тичу турског учешћа у програму Ф-35 борбених авиона.

Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу рекао је у четвртак да је амерички председник први иницирао састанак с Ердоганом.

- Ако САД не жели решити питање о програму Ф-35, или ако то питање блокира амерички Конгрес, Турска ће размотрити друге опције. Оне укључују куповину руских авиона Су-35 или Су-57 - рекао је Чавушоглу.

Поред разговора о Ф-35 програму, састанак турског и америчког председника обележиће и друге теме као што су стање у Нагорно-Карабаху, Сирији, Либији, као и о односима Турске с Грчком због спора у источном делу Медитерана.

Вашингтон жели да повуче непримерен потез, али Москва има спреман одговор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА