Најновије

Следећа провокација Украјине против Русије неће се завршити како се надају …

Јаков Кедми је изнео последице могуће провокације Украјине против Русије. Политиколог је о томе рекао у етеру Јутјуб канала „Соловјев уживо“.

Украјинска војска (Фото: Mil.ua)

Новинари америчког ТВ канала ЦНН сугерисали су два циља Русије у односу на Украјину: Потпуно приступање Украјине Русији или ширење утицаја.

Све је очигледније да западни медији растурају нови талас антируских публикација, измишљајући милитаристичке планове Москве.

На ове оптужбе на рачун Русије одговорио је познати израелски политиколог Јаков Кедми.

Експерт сматра да Запад намерно гура председника Украјине Зеленског да изврши нову провокацију против источног суседа. Међутим, не могу сви израчунати стварне последице таквог погоршања.

Кедми је сигуран да су и Запад и Кијев прешли границу антируских протеста. Након тога ће уследити тешки и за Запад непријатни одговори. 

Дакле, у случају провокације Украјине, режим Мајдана уопште неће ојачати. Епизода у Керчком мореузу, када је бивши председник Порошенко послао чамце да провале у Азовско море без санкција Москве, показала је да су се правила игре значајно променила.

Кедми сматра да после пробијања британског разарача Дефендер код обала Крима, Русија више неће толерисати и надати се разборитости својих западних партнера.

„Чак и ако Русија једноставно кине, режим Мајдана у Украјини ће престати да постоји“, упозорио је Кијев израелски политиколог.

Ако Кијев послуша Запад и одлучи да изведе још једну провокацију против Русије, на мору или у ваздуху, ово ће бити финале за режим који је дошао на власт после Мајдана 2013-14.

Извор: webtribune. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА