Најновије

Преминуо Срђан Новаковић

Новинар, научни радник и дугогодишњи сарадник портала Васељенска Срђан Новаковић, преминуо је после тешке болести!

Срђан Новаковић (Фото: Хелм Каст)

Новаковић је аутор бројних чланака, претежно везаних на утицај фанара на српску православну цркву, порекло Румуна, Молдаваца.

Опело је на Ваведење, 4. децембра на Топчидерском гробљу у Београду, почетак у 12:30, излазак из капеле је у 13:00.

Срђан Новаковић рођен је 1962. године у Београду, али је преко 30 година провео у Италији. Објављује и преводи на италијанском и србском говорном подручју. Ученик је најзначајнијих италских слависта, црквених историчара и језикословаца. Више година се бавио проучавањем старовенетског језика, а био је и на студијском боравку у Раџастану, Непалу и Индонезији. У Србији је објављивао дела из области псеудоетногенезе влашких популација (Мегленски Власи, Морлаци и Истрорумуни) на словенском тлу Македоније, Истре и Далмације.

Заједно са најугледнијим научницима Русије, Молдавије и Србије објављивао је у научним зборницима по питању романизације и латинизације србскословенских популација Балкана. Стални је колумниста ревије “Евразија” из Парме (Италија) по питању односа између Ватикана и Словена. До сада је превођен на руски, бугарски, италијански и молдавски језик. За књигу “Црквено-народна историја Срба, Руса и Влаха” добио је највише признање Србске Духовне Академије за животно дело – награду “Раваничанин”.

Бог душу да му прости! Живеће вечно и кроз своја дела!

Извор. Vaseljenska.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА