Најновије

ХАОС испред ТВ РТЦГ! Полиција спречила народ да се обрачуна са Дританом! (ВИДЕО)

Широм Црне Горе се и вечерас одржавају протести због најаве изгласавања неповерења влади. Протести се одржавају у Беранама, Подгорици, Никшићу, Будви и Бару. Грађански покрет УРА, који са Савезом грађана ЦИВИС чини коалицију “Црно на бијело” траже формирање мањинске владе која ће, како је речено, одлучно покренути интеграцију у ЕУ.

Демонстранти су се окупили испред зграде РТЦГ гдје скандирају „Изађи мала“ и „Узео си паре, Дритане“.

Потпредседник Владе Дритан Абазовић, који вечерас и гостује на РТЦГ-у, изашао је испред окупљених, који су кренули ка њему, а полиција је спречила инцидент.

Абазовић је поручио и да нема изборне воље без УРА-е. Окупљени му нису дозволили да говори дуже.

Након тога се вратио у зграду РТЦГ-а.

Протест у Подгорици почео је у 19 сати.

Сат раније окупили су се Никшићани на протесту на Тргу Шака Петровића.

Колону у Никшићу предводе представници Демократа Никшић и покрета „Не дамо Никшић“. Окупило се неколико стотина грађана.

Момчило Вукосављевић из НВО Михољски збор поручио је да је Црна Гора 30. августа рекла „не“ Ђукановићевом режиму.

„Предлог УРА о формирању мањинске владе је директно прекрајање изборне воље. Поручио бих Јоковићу и Абазовићу да се не не играју са овим народом који је 30 година проливао крв да би добио слободу. Не представљамо политичку партију нити подржавамо ову владу, овде смо изашли као грађано који желе слободу“, казао је Вукосављевић.

У исто време окупили су се и Беранци испред зграде општине, упркос ниској температури.

Из Берана је поручено да ово нису политички скупови, него су се окупили грађани који желе праведну државу. Скуп у Беранама трајао је пола сата.

Подсетимо, Грађански покрет УРА, који са Савезом грађана ЦИВИС чини коалицију “Црно на бијело” траже формирање мањинске владе која ће одлучно покренути интеграцију у ЕУ.

Та влада би, како је речено, требало да деблокира институције, посебно у правосуђу, настави одлучну борбу против криминала и корупције, обезбеди економски опоравак и спровођење реформи и наставак повећања зарада грађана.

О предлогу УРА за формирање мањинске владе изјаснили су се Демократски фронт (ДФ) и Демократе, партнери у актуелној владајућој коалицији. Демократе, чији је лидер Алекса Бечић, председник Скупштине Црне Горе, неће, кажу из странке, подржати мањинску Владу. Тај експеримент, како су казали, је пропао и срушен је од стране аутора експеримента.

Извор:Srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА