Најновије

''АЗОВ'' ПОКУШАО ДА ПОБЕГНЕ ПРЕКО МОРА: Брод са заставом треће земље покушао да их извуче

Украјинске власти настављају са покушајима да евакуишу стране плаћенике и вође националистичког пука ''Азов'' из Мариупоља. Још један покушај извршен је 8. априла увече, рекао је на брифингу портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

Азов (Фото: Русская Весна)

Према његовим речима, у евакуацију је учествовао украјински теретни брод '’Апач'’, регистрован малтешкој луци Валета, који је пловио у каравану бродова од Таганрогског залива до Керчког мореуза под малтешком заставом.

„У 22 сата и 38 минута по московском времену, 30 километара југоисточно од Мариупоља, теретни брод је нагло променио курс и покушао да упадне у маријупољску луку коју је од мора блокирала Црноморска флота“, рекао је он и додао да је брод наставио да плови. кренуо је у правцу луке, игноришући захтеве руских граничних бродова да ступи у контакт преко међународног канала.

Напомиње се да артиљеријска ватра упозорења није довела до промене курса. Брод је, прецизирао је Конашенков, док се приближавао луци, обавио радио-размену, док су на обали примећене сигналне ватре. Конашенков је указао да је у циљу блокирања пловила отворена артиљеријска ватра на њега, што је довело до пожара на крми брода.

„Након тога је украјински теретни брод залутао, посада је контактирала граничне бродове са захтевом за прекид ватре и потврдила спремност да испуне све захтеве руских морнара“, казао је Конашенков и додао да међу посадом нема жртава. Прецизира се да ће након прегледа овај теретни брод са посадом бити испраћен до луке Јејск.

Акцију снага Русије и ДНР у Мариупољу погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Раније је објављено да су локални полицајци пронашли залихе оружја које је припадало националистима у Мелитопољу под контролом руских трупа.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА