Најновије

ПОСЛАНИ СМО ДА УМРЕМО! Оружане снаге Украјине на фронту одбијају да се боре (ВИДЕО)

Нa руским друштвеним мрежама појавио се снимак јединица украјинске војске које одбијају наставак борбе.

Фото: public

Овога пута, вод 3. батаљона 115. бригаде Оружаних снага Украјине одбио је да брани Северодоњецк, написавши апел Зеленском и главнокомандујућем Оружаних снага Украјине Залужном:

- Одбијамо да извршимо борбене задатке јер немамо појачања у залеђини. Нема тешке опреме. Две недеље чекамо појачање, али га нема. Шаљу нас у сигурну смрт. Команде нема. Нема технике и поштовања људи. ... у таквим условима одбијамо да извршавамо борбене задатке!

Русија је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Према томе, према њему, планирано је да се спроведе "демилитаризација и денацификација Украјине", како би суду довели све ратне злочинце одговорне за "крваве злочине над цивилима" Донбасе.

Према речима Министарства одбране Руске Федерације, оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе и од 25. марта су извршиле главне задатке прве етапе специјалне операције – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни циљ руске војске је ослобађање Донбаса.

Заробљенике из украјинског пука ''Азов'', који су се предали руским снагама у Мариупољу, у притвор вози и спроводи Фондација Ахмат Кадиров из Чеченије. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА