Најновије

Издавачка кућа Пчелица добитник престижне награде града Чачка

У недељу, 18. децембра 2022. године у великој сали Културног центра Чачак, обележено је 614 година од првог писаног помена имена града. Свечаности су, поред представника привредног, друштвено-политичког и културног живота града, јавних предузећа и установа, посланика и одборника градског парламента, присуствовали и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, изасланик председника Републике Србије, његов саветник за безбедност Милорад Вељовић, као и велики број грађана Чачка.

Фото: Промо

Издавачка кућа Пчелица имала је ту част да јој ове године припадне Децембарска награда, као највише признање за допринос угледу и напретку града Чачка. Том приликом, присутнима се обратио власник и директор Издавачке куће Пчелица, Горан Марковић:


‒ Поводом доделе Децембарске награде Града Чачка користим прилику да се у име колектива Пчелице захвалим предлагачу, Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис”, Скупштини града Чачка, председнику Скупштине, господину Игору Трифуновићу и градоначелнику, господину Милуну Тодоровићу.
Ценимо одлуку градских власти да ове године један од добитника највишег градског признања буде и Пчелица. Ово признање нас је обрадовало, охрабрило и обавезало да будемо још бољи, јер ово није лако време за књигу. Чини нам се да књига никад није била даље од деце, тако да је потребно учинити све да се деци приближимо и пронађемо начине да заволе књигу и створе читалачке навике. Књига је извор мудрости и знања, уз књигу учимо, размишљамо, маштамо и радујемо се, а без књиге и знања и вредности које пружа нема развоја ниједног друштва, па тако ни нашег.
Зато се посебно захваљујем онима који стварају књиге, колективу Издавачке куће Пчелица, дивним, вредним људима који раде одговоран посао и које веома поштујем и сматрам својом другом породицом. Велику захвалност упућујем мом саборцу по књизи, учитељици Маји Кораксић, са којом сам започео лет у издаваштво, као и нашим ауторима, илустраторима, дизајнерима и свим другим сарадницима који са нама учествују у стварању књига.
Нека нам живе деца, књиге, наш Чачак и Србија.

Поред Издавачке куће Пчелица, награде су добили и хранитељица Татјана Обрадовић и привредник Слободан Спасовић. Звање почасног грађанина додељено је музичару Борисаву Бори Ђорђевићу, рођеном Чачанину. Посебном одлуком градоначелника Милуна Тодоровића повеља захвалности за несебичну хуманитарну помоћ и донације Чачанима и чачанском здравству, ове године је припала Чачанину Горану Бојовићу, који живи и ради у Канади.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА