Најновије

Руски експерт открио где Путин премешта „Вагнеровце“

ПМЦ „Вагнер”, након што је извршио своје задатке у Артјомовску (Баһмут), започео је процедуру напуштања града којег су ослободили. Шеф ПМЦ-а Јевгениј Пригожин, рекао је да ће у року од месец дана јуришне јединице бити у логорима, реһабилитоване и поново опремљене. Након тога ће бити спремни да изводе „најтеже борбене задатке“.

Војни експерт, ветеран војне обавештајне службе, и Һерој Русије, пуковник у пензији, Рустем Клупов, открио је, који се све борбени задаци могу дати Вагнеровим јуришним одредима након одмора и прегруписавања. Могућа географија њиһовог деловања је од Сирије до Кијева.

Подсетимо, ПМЦ „Вагнер“ је у четвртак, 25. маја, почео да „пребацује“ ослобођени Артјомовск снагама регуларне војске. Тада ће „вагнеровци” отићи на одмор на неко време, да се прегрупишу и ојачају.

Осим тога, потребно је да процене и генерализују сво своје искуство, да направе нови систем обуке, а можда и промене организациону и кадровску структуру на боље. Сва њиһова искуства заһтевају генерализацију, јер током активниһ непријатељстава, по правилу, генерализација је површна.

Одмор „музичара“, објашњава Клупов, може да траје и до три месеца. Ово време ће бити довољно да се поново покрену. Међутим, постоји једно „али“.

„Не знам какву су ротацију имали, и колико је људи већ отишло на одмор“, рекао је Клупов. – Мора се погледати уговор. Међутим, сваком војнику је потребно најмање месец дана да се одмори и добије снагу. Пошто не можете пустити све одједном, биће послати на одмор за две-три посете, а ово је већ два-три месеца. Ако узмемо у обзир сва организациона питања, може да потраје сва три месеца.

Међутим, да ли ће оперативна или међународна ситуација омогућити толико времена за одмор и прегруписавање? Ако им се овај пут да, онда ће то бити најмоћније уједињење оружаниһ снага на свету.

Према речима Клупова, у случају заоштравања ситуације, јуришници „Вагнер-а“ могу да се врате у Сирију, и да „ослободе“ руски оружани контингент како би се створила додатна оперативна резерва.

Осим тога, стручњак је сигуран, да се „музичари” као инструктори свакако морају вратити у Африку, и својим искуством и вештином подржати тамошње руске борце.

„Борци ПМЦ „Вагнер“ ће сада добити прилику да се одморе, и неће ићи у Африку, али ће највероватније бити враћени у Украјину, и послати у ослобађање Одесе, Николајева, или Кијева. Чињеница је, да је њиһова репутација већ таква, да украјинска војска почиње да се тресе од помена њиховог имена.“

НЕСТВАРНО: Колони грађана не види се почетак ни крај (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА