Најновије

РУСКА ВОЈНА ШПИЈУНАЖА: Велики сукоб тек треба да почне

„Непријатељ покушава да ухвати нови залет. Видљиво је да се засад држи тактике са више мањих напада. Није остао без паре, али је схватио да није сасвим адекватно проценио спремност својих насилно мобилисаних војника да гину. Окршаји последњих дана су показали да се непријатељ пред нашом упорном одбраном ломи и пада у стање фрустрације. Да почиње да се пита: шта је ово, речено нам је да ће Руси одмах почети да беже – чим запуцамо пуцају, а они нас убијају... Јасно им је да нешто није као што нам је било обећано…”

Слично на развој ситуације гледа и председник ДНР Денис Пушиљин:

„Немамо илузија да је све готово и су три дана напада све за шта су Украјинци способни. За Кијев је важно да оствари неке успехе – без обзира на сопствене жртве, Мислим да ће бити још више покушаја са њихове стране“.

Московски војни експерт Василиј Дандикин је уверен:

„Упркос томе што имамо очигледну супериорност у ваздуху и артиљерији, озбиљне битке ће се наставити најмање још следеће недеље“.

Украјинци су током три протекла дана нападали од Дњепра до Авдејевке чак на 8 места.

Напади су, како тврди војни аналитичар Јуриј Подољака, били неколико пута интензивнији него пре два дана.

Покушали су по први пут код Каменское, Орехова и Гуљај-Поља.

Код Марјинке и Авдејевке покушали су поново.

Код Новодоњецког су изгубили пре три дана заузете положаје. Једино се још држе за једну коту коју су освојили код Новосјолке.

По руским подацима, Укри су само 7. јуна и само на „јужном фронту“ изгубили до 10 тенкова, до 30 других оклопних борбених возила и 300-500 војника.

Јединице кијевског режима опет су покушале да пробију руске линије и северозападно и југозападнои од Бахмута (Артјомовска). Свуда су биле одбијене и натеране на повлачење. Једино су јужно од града имале незнатан успех.

Руска космичка и надземна шпијунажа региструје даље гомилање украјинских трупа и технике на „јужном фронту“. То се узима као сигуран знак да ће Украјинци наеког од наредних дана покушати са својим „главним ударом“.

РУСИ ЗАРОБИЛИ УКРАЈИНЦА: Хватају нас на улицама да идемо у рат (ПРЕВЕДЕН ВИДЕО)

Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА