Најновије

"Стране банке се богате у Србији а признају независност Косова"

БЕОГРАД - Српска лига саопштила је данас да већина страних приватних банака, које послују на територији Србије, не поштују Устав и законе ове државе и не признају Косово и Mетохију као саставни део Србије. Из овог покрета тврде да банке које послују у Србији одбијају да грађанима Србије који живе на Косову и Метохији одобре кредите.
Лидер Српске лиге Александар Ђурђев (Фото: Mc.rs)

Лидер Српске лиге Александар Ђурђев (Фото: Mc.rs)

- Дискриминушући Србе са Косова и Метохије, странке банке фактички признају независност Косова. Неке од ретких банака које имају могућност за давање кредита грађанима који живе на Косову и Метохији, њима поставају строжије услове, висина плате и гаранције, него што се то тражи од осталих грађана Србије. Поред тога што иностране компаније које послују у Србији износе профит, српски новац не остаје у Србији већ значајно одлази и у форми екстрапрофита иностраних банака. Кроз екстрапрофит страних банака у претходних 12 година из Србије се одлило више од 30 милијарди евра. На тај начин профитирале су само матичне државе тих банака, док су се домаће банке нашле у дубоко у негативној зони пословања, што је узроковало уништење српског банкарског система - упозоравају из Српске лиге. Српска лига поставља питање зашто данас не постоји ни једна српска национална банка. - Приватним иностраним банкама је омогућено да послују у Србији по екстра повлашћеним условима, тако да ове банке грађанима пружају услуге кредита са непристојно високим каматним стопама. На тај начин стиче се огроман екстра профит који напушта Србију. Уз све то оне не признају Косово и Метохију као део Србије. Српска лига позива Владу Србије да хитно реагује и казни страни банке, чак и забраном њиховог пословања, уколико не поштују Устав и законе - саопштио је овај покрет.
Прочитајте још:Српска лига поручила Меркеловој: Гради ти центре за азиланте у Немачкој, а не у СрбијиКАКО ОВО ДОБРО ЗВУЧИ: Србија Русији уступа Koсмет, Кадиров са Чеченима смирује Албанце
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА