Познати британски кувар Џејми Оливер саветује да исцедите сок клементине и лимете, додате штап ваниле и ловоров лист, помешате са вином, загрејете и уживате! Он сматра да је његова верзија куваног вина попут Божића у чаши који се не сме пропустити.
- То је предивно славље свих божићних зачина попут звездастог аниса, цимета и мускантног орашчића. Ако имате неки зачин који обожавате, а није нужно зимски, слободно се поиграјте са укусима јер нећете погрешити - саветује Џејми Оливер.
Састојци:
2 боце црног вина,
2 клементине,
лимета,
300 г шећера,
6 клинчића,
штапић цимета,
штап ваниле,
3 ловорова листа,
мускантни орашчић,
2 звездаста аниса
Припрема:
Сипајте у лонац шећер, кору и сок лимете и клементина. Додајте све зачине. Залијте с онолико вина да прекрије шећер и кувајте док смеса не постане сирупаста. Након десетак минута додајте остатак вина.
Слободно експериментишите са укусима
Да се са зачинима у куваном вину може експериментисати, слаже се и позната британска куварица Нигела Ловсон. У лонац с црним вином обвезно додајте поморанџу, цимет, звездасти анис, мед, али и шољицу јакога црног чаја и мало тамног рума. Нигела сматра да на овај начин кувано вино добије посебан укус.
Рецепт за необични чоколадни чизкејк који се не пече прочитајте ОВДЕ.
Извор: 24sata.hr