Најновије

НОВИ ЂОКОВИЋЕВ РЕКОРД: Шести пут најбољи!

Српски тенисер Новак Ђоковић завршиће 2020. годину на првом месту АТП листе, саопштено је данас из Удружења професионалних тенисера.

Новак Ђо0ковић (Фото: Јутјуб)

Ђоковић је изједначио рекорд Американца Пита Сампраса, који је такође шест пута (1993-1998) завршавао сезону као први тенисер света.

Српски тенисер је у последњих 10 година шест пута био први на крају године (2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020), а као 33-годишњак најстарији је тенисер који је годину завршио на првом месту светске ранг-листе.

„Пит је био неко на кога сам се угледао током одрастања и изједначити његов рекорд је остварење сна. Такође ћу се трудити да будем бољи играч, надам се да ћу имати више успеха и оборити више рекорда у спорту који волим свим срцем”, рекао је Ђоковић, наводи се на сајту АТП.

То је 10. пут у последњих 11 година да као први тенисер света годину завршавају Ђоковић или Шпанац Рафаел Надал. Британац Енди Мареј је 2016. године био први.

Ђоковић ће у понедељак почети 294. недељу на првом месту АТП листе и ако задржи ту позицију, 8. марта 2021. године ће постати рекордер и престићи Швајцарца Роџера Федерера који је 310 недеља био на челу светске ранг-листе.

Српски тенисер је ове године остварио 39 победа и претрпео три пораза. Победио је у првих 26 мечева у сезони и освојио титуле на Аустралијан опену, у Дубаију, Синсинатију и Риму, као и АТП куп са репрезентацијом Србије. Такође, био је и финалиста Ролан Гароса.

Ђоковић ће играти на завршном АТП турниру, који се одржава од 15. до 22. новембра у Лондону.

Како је амерички новинар упоредио Трампа са Новаком, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА