Најновије

ДИВАН, ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ: Кремаста пилетина у сосу од мајчине душице и лимуна, врхунски ужитак на тањиру

Ево једног дивног и једноставног рецепта са пилетином, кога можете испробати и радним даном јер се брзо припрема, а могућност за погрешке је заиста мала. Обрадујте укућане кремастом пилетином у сосу од мајчине душице и лимуна.

Кремаста пилетина (Фото: Јутјуб)

Потребни састојци:

4-5 комада пилећег филеа

Со, бибер

1 кашика маслиновог уља

1 шоља пилећег бујона

Нарибана корица и сок једног лимуна

¼ главице ситно насецканог црвеног лука

1 чен белог лука, ситно насецкан

2 кашике ситно насецканих листова мајчине душице

3 кашике павлаке за кување

2 кашике путера

Укључите рерну да се греје на 190 степени, а месо мало истањите тучком да буде једнаке дебљине. Зачините месо сољу и бибером. У већи тигањ сипајте уље и ставите на шпорет да се греје. Затим ставите месо и пржите 6-7 минута. Месо треба да добије лепу смеђу корицу.

Извадите месо на тањир и прекријте фолијом, а таву склоните са шпорета и сипајте бујон, лимунову корицу и сок, црвени лук, бели лук те мајчину душицу, вратите на шпорет да прокува и оставите да ври 10 минута, након тога смањите температуру и додајте путер и павлаку. На самом крају у сос додајте месо па све купа ставите да се загреје у рерни 5-10 минута. Пилетину сервирајте уз прилог по жељи.

Рецепт за њоке са пилетиноме прочитајте ОВДЕ.

Извор:  Sallysbakingaddiction

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА