Најновије

СТИЖЕ ЈОШ ЈЕДНА РУСКА ВАКЦИНА: Творци кажу да ће бити ефикасна против било којих врста ковида-19, направљена је на посебан начин

Фабрика "Медсинтез" из Свердловске области прави своју вакцину против вируса корона "Урал", која ће бити ефикасна у борби против било којих врста ковид-19, па чак и оних који се могу појавити у будућности, изјавио је председник Управног одбора "Медсинтеза" Александар Петров.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

"Узет је у обзир еволутивни процес вируса, вакцина је направљена на посебан начин. То је потпуно нова технологија, дакле реч је о иновативној вакцини", рекао је у четвртак Петров, истакавши да би вакцина требало да буде хипоалергена.

Према његовим речима, вакцина је добијена методом генетичког инжењеринга и за њену производњу није потребан вирусни патоген и друге компоненте и елементи, повезани са инфективним патогеном, преноси Спутњик.

Петров додаје да су у току претклиничка испитивања вакцине "Урал" на мишевима, након чега ће "Медсинтез" започети клиничка испитивања.

Вакцина ће се моћи транспортовати и чувати на температурама од +2 до +8 степени у течном облику, што поједностављује процес транспорта.

У августу је Министарство здравља Русије регистровало прву вакцину на свету за превенцију ковид-19, коју је развио Научно-истраживачки центар "Гамалеја", подсећа Спутњик.

Вакцина је названа "Спутњик V". Вакцина се заснива на проученој и проверној платформи хуманих аденовирусних вектора, чије су важне предности безбедност, ефикасност и непостојање дугорочних нежељених ефеката.

Које пиће помаже у борби против короне прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА