Најновије

НАПЕТО ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И АЗЕРБЕЈЏАНА: Путинов човек разбеснео Алијева, могућ преокрет у Карабаху?

Азербејџан позива руског амбасадора због коментара пред јерменским медијима. Отправник послова Русије у Бакуу позван је у Министарство спољних послова Азербејџана због изјава посланика Виталија Милонова о Азербејџану, саопштило је у уторак Министарство спољних послова.

Руска војска (Фото: РИА)

- Током састанка отправник послова суочио се са питањем у вези са употребом неприхватљивих израза према азербејџанском народу и држави у интервјуу са јерменским медијима посланика Државне думе из странке Јединствене Русије Виталија Милонова. Такво понашање члана Државне думе било је одлучно осуђено - каже се у саопштењу.

Према Министарству спољних послова, "још један провокативни корак Милонова је у супротности са високим нивоом односа између две државе."

Министарство је такође приметило да мишљење законодавца не одражава званични став Москве, додајући да "такви кораци намеравају да наштете односима две земље и спрече спровођење споразума о постигнућима у Нагорно-Карабаху."

У октобру прошле године, Министарство спољних послова Азербејџана прогласило је Милонова персоном "нон грата" због неовлашћене посете Нагорно-Карабаху.

Руски авиони туку положаје џихадиста. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: ТАСС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА