Најновије

КАЛИНИЋ СЕ БРАНИО БАЛАШЕВИЋЕВИМ СТИХОВИМА: Ово су рекли сведоци на крају суђења за песничење на дербију!

Верујем, цењени суде, да добро познајеш људе, ви барем имате посла, јер ћуд је ћуд, а суд је суд. Верујем, цењена главо, да си и учио право, да сваком судиш поштено, јер част је част, а власт је власт. Овим стиховима из песме покојног Ђорђа Балашевића "Не ломите ми багрење" јуче се судском већу Вишег суда у Београду обратио Милан Калинић, глумац и водитељ, који је оптужен за насилничко понашање на кошаркашкој утакмици између Црвене звезде и Партизана у априлу 2019. у хали "Александар Николић".

Милан Калинић (фото: Јутјуб)

Износећи завршне речи, глумац је, поред тога што је рецитовао, истакао да су медији за све криви.

- Нисам учествовао у изазивању инцидента. Реаговао сам из моралних и хришћанских разлога, да одбраним пријатеља који је био нападнут. Само сам покушао да спречим наставак инцидента - рекао је Калинић:

- Свега овога не би било да ме у медијима нису осудили, а да нису били присутни на догађају. Цео поступак против мене се води јер сам јавна личност.

На почетку суђења одбрана Милана Калинића рекла је да су одустали од тога да политичар Драган Шутановац сведочи, што је суд прихватио. Иначе, Шутановац је био на спорној утакмици, а постоје и снимци на којима се види како држи Калинића и покушава да спречи тучу.

Јуче су сведочили редитељ Југ Радивојевић и Живорад Анђелковић, познатији као Жика Паук. Они су била на утакмици када је дошло до инцидента између оптуженог и Далибора Крковића.

- Милан и ја имамо места испод коша и сезонске карте. С наше леве стране тог дана био је постављен двосед, предвиђен за познате - рекао је Радивојевић.

- Милан је давао изјаву за ТВ, а на том двоседу је сео момак. Видео сам Марка Павловића да прилази. Говор тела ми је указао да се расправљају. Тај младић устаје и удара главом Марка и потеже песницу. Утрчава Калинић и хвата Далибора за јакну, одвлачи га од Марка како би спречио даљу тучу. Ништа друго нисам видео.

Жика Паук је такође посведочио да није видео да је Калинић ударио Крковића. Тужилац је затражио да се Калинићу изрекне условна казна од 10 месеци, новчана казна од 100.000 динара, као и да му се забрани да годину дана иде на Звездине утакмице. Изрицање пресуде заказано је за 6. април.

“Скакала је по мени, додиривала ме...”, ово је Кристијан испричао о Станији, читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА