Најновије

ДЕФЕКТОЛОГ УПОЗОРАВА: У Србији расте број деце са посебним потребама! (ВИДЕО)

Ново издање емисије “Битно“ на ТВ Хелмкааст јутјуб каналу доноси разговор са дугогодишњим директором Основне школе за децу са посебним потребама “Сава Јовановић Сирогојно“ Салимом Горанцем.

Салим Горанац. (Фото: Јутјуб)

Свој први радни однос засновао је у тој установи и као дефектолог олигофренолог, по пресељењу школе из неусловног приземља црквене општине при Богородичиној цркви у Земуну у реновирано здање у Призренској, изабран за директора. За време његовог мандата школа је модерно опремљена, из донација и средстава од пројеката обезбеђена су насавременија дидактичка и рехабилитациона средства, направљен Исцелитељски врт око школе, држане бројне конференције, сусрети и манифестације. Организовао је стручне мобилне тимове за рану детекцију поремећаја код деце веећ на предшколском узрасту, као и помоћ и едукацију и за родитеље. Из тог искуства проистекли су закључци, које Горанац саопштава у емисији, да се проценат деце са посебним потребама у Србији повећаава са стандсрдних 12 посто у популацији на 13-14 процената.

Поред тога што је школа “Сирогојно“ добила слану пећину, најсавременије сензорне и моторичке собе, Горанац је аплицирао за базен, који је моћна терапија, посебно за децу оболелу од аутизма. Планирао је да за најмање 80 места прошири недовољне постојеће капацитете у Београду за дневни боравак деце и омладине са посебним потребама у 600 квадрата поткровља, увео лифт у зграду са четири спрата…

За свој рад Горанац је награђен највишим општинским признањем – заслужни грађанин Земуна.

На редовном конкурсу за избор директора изабран је већином гласова, а онда је један телефонски позив пресудио да може било ко, само не он!

Усташко дивљање у Сплиту на дан оснивања НДХ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ХелмКаст

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА