Најновије

„Пчелар из Алепа”: Усред лудила рата, пронашао је љубав, усред трагедије, пронашао је наду!

Вулкан издаваштво представља наслов који ће пробудити емоције у Вама. "Пчелар из Алепа" добио је неколико престижних књижевних награда и преведен је на више од двадесет светских језика. Ако сте уживали читајући романе Парижанин, Последњи воз за Истанбул, Оријенталиста и Четири жене из Истанбула, онда ће вам ова књига одузети дах.

Фото-Вулкан

Роман Пчелар из Алепа је првенствено намењен љубитељима дирљивих прича о обичним људима који су се нашли у вртлогу немилих догађаја, читаоцима који воле радње смештене у одређени историјски контекст, али неспорно ће оставити јак утисак на сваког ко му се препусти.

Усред лудила рата, пронашао је љубав. Усред потпуне таме, пронашао је храброст. Усред трагедије, пронашао је наду.

Пчеле нису имале тајни пред Нуријем, у срећним годинама његовог живота у Алепу: познавао их је, умео је да протумачи њихов плес, њихов ритам, невероватно чудо њиховог савршено јединственог друштва, малог раја усред свеопштег хаоса.

Његов живот у Сирији био је једноставан, али истовремено и богат: он је бринуо о кошницама, његова жена Афра смишљала је хиљаде боја да би сликала море својим рукама и очима уметника, а мали Сами безбрижно се играо. Али онда је Сирија почела да се распада, а са њом и његов живот и његова породица. Самија више нема, а Афра је слепа: у њеним очима Нури сваки дан види исти бол, и све оно што су обоје изгубили. Ипак, у тим очима боје меда Нури проналази још нешто – разлог да издржи, да се бори, да настави да живи. Да се бори за њу као за малу пчелу без крила о којој сада брине у Енглеској, где су он и Афра стигли након невероватног путовања препуног опасности. Путовања на које је Нури кренуо да би следио једини сан који му је преостао. Онај да једног дана поново чује Африн смех, њему најлепши на свету.

Књига је у продаји у књижарама а можете је поручити и оутем сајта www.vulkani.rs.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА