Најновије

Ево због које намирнице Јелена и Новак изгледају тако добро

Новак и Јелена Ђоковић су познати као људи који изразито воде рачуна шта уносе у себе.

Новак и Јелена (Фото: Инстаграм)

Много се причало и писало о исхрани најбољег тенисера света, који је својевремено избацио месо из своје исхране, што му је помогло да очува здравље и физичку форму, па 34. години живота игра нестварно захтеван тенис.

Једна од намерница која је неизоставни део исхране у породици Ђоковић је киноа. Киноа не гоји и саставни је део оброка Јелене Ђоковић и њеног супруга.

Киноа се назива "златом Инка" и "краљицом семенки". Древне цивилизације су ову житарицу сматрале светом биљком.

Поред чињенице да је киноа омогућила људима да остану живи чак и у време ратова, ова житарица телу може да донесе многе предност.

Киноа садржи велике количине беланчевина због чега може да се такмичи са производима животињског порекла. Обилује витамином Е, Ц, калијумом, разним минералима, аминокиселинама и етеричним уљима. Народна медицина користи киноу за лечење гихта, тумора, хемероида и ишијаса.

Чај од киное може да се користи и за дезинфекцију уста и десни, а има и смирујуће дејство па се користи за лечење депресије и неурозе. Ако вас мучи кашаљ или прехлада, киноа је у стању да смири ове симптоме. Киноа има велики садржај аминокиселина и протеина, а одсуство глутена. Ова биљка се користи као лаксатив, и има моћ да излечи хронични затвор.

Киноа је одлична замена за месо. Ако постите или сте вегетаријанац обавезно убаците киноу у своју исхрану. Киноа обилује влакнима који су неопходни за правилни рад црева.

Народна медицина киноу још користи и за лечење кожних болести, реуме, а због високог садржаја калијума она благотворно утиче на кардиоваскуларни систем.

Рецепт за природан сагоревач масти прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА