Најновије

EMИЛ ВЛАЈКИ: Србија и Република Српска

Пратим неколико србијанских медија, и посебно политичке аналитичаре, свакодневно и као грађанин Републике Српске, огорчен сам њиховом паланачком уређивачком политиком. Баве се својим силоватељима, СНС, рудницима литијума, опозиционим лидерима, Ђиласом на првом мјесту, њиховим медијима и својим предсједником. Ово посљедње је посебно упечатљиво. Они га, уствари, обожавају. Што више пишу о њему, у било ком смислу, дижу му рејтинг до небеса.

Eмил Влајки (Фото: Архива)

И то би све било у реду да се у Српској, у овом часу не одиграва античка трагедија. Припрема се њена инвазија, према којој ће искрцавање у Нормандији на дан Д, бити мала маца. Овдје се, дакле припрема уништење Републике Српске и српства од стране САД, Велике Британије и Њемачке у релативно кратком року. Бит ће добро ако не буде (превише) цивилних жртава. Додик је изјавио како се, у случају напада, Српска неће бранити силом већ снагом аргумената. Заболи њих за аргументе јер свако мало бомбардирају, или на други начин уништавају, неку земљу. Ово је борба за териториј, и никада се у свјетској повијести није видјело да је нетко своју груду бранио политичким средствима.

Очито је, да би Србија требала заштитнички, и као потписница Дејтона, дјеловати у корист Српске. Рат који би се овдје повео, могао би бити регионални, Балкан би био у пламену, али србијански медији шуте док остатак свијета интензивно прича о томе. Посебно шуте о ставу Предсједника према овдашњој кризи.

Мало конкретније. Србија у овом часу свакодневно добива западне инвестиције, посебно њемачке. С друге стране, Додик оспорава Шмита као Високог представника у БиХ, а Вучић је у сјајним односима с тим њемачким политичарима. Исто тако, Додик, актуално, осуђује садашње повампирено дјеловање Њемачке према Српској. И што раде србијанске власти у оваквој ситуацији. Да ли им је стало више до њемачких инвестиција или до Додика који жели зауставити пропадање своје републике, јер као њем лидер нема куд; никакав дијалог више није могућ са америчко бошњачком страном која хоће да централизира БиХ како би њоме владао њен најбројнији народ.

Чини се, да је србијанска власт нашла рјешење. Подржава Драшка Станивуковића, младог политичара, актуалног градоначелника Бања Луке који је западни пројект. То наравно, ништа не мора да значи, и Додик је тако почео. Али овај пут је ситуација драстично другачија јер је бошњакизација земље скоро па завршена, а Драшко, какве год његове намјере биле, неће моћи ништа по том питању урадити.

И да обавијестим србијанску јавност која се крајње незаинтересирано односи према Српској и према њеном лидеру Додику. Овдје се припрема двострука трагедија. Прво ће Српска бити окупирана, стране трупе ће заузети све њене веће градове. Након тога ће Додик, који је у овим часовима показао да је истински српски родољуб и да је неизмјерно храбар, за разлику од свих осталих, бити скинут с власти, тко зна како. Истовремено, по мом мишљењу, а брзо ће се показати, неки његови најближи га издају, они који су му до сада пјевали хвалоспјеве. Прозападна опозиција ће доћи на власт и земљом ће завладати дух једне потпуно нама стране цивилизације. Након тога, много, много лакше, могла би слиједити НАТО (никад европска) Србија.

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА