Најновије

Путин упозорио Русе: Имамо две седмице да се спремимо за нови удар

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се новогодишњи празници морају одразити на ситуацију са ковидом 19, те да земља има отприлике две седмице да се спреми за нови удар пандемије.

„Потпуно је очигледно и то да се данас налазимо у веома тешкој ситуацији, на прагу неких нових могућих таласа... Видимо шта се дешава у свету. То указује да имамо бар две недеље да се припремимо. Постоје неке потпуно очигледне ствари са којима ништа не можеш – комуникација међу људима, путовања током овог периода одмора у иностранство, између осталог и у земље са тешком епидемиолошком ситуацијом. Зато треба да будемо спремни на то“, истакао је руски лидер на састанку са члановима Владе.

Путин је наложио руском премијеру Михаилу Мишустину да разради питања вакцинације против вируса корона и мобилизације институција како би се припремили за нови круг вируса корона.
Говорећи о могућности ширења омикрон соја вируса корона, Путин је рекао да је неопходна спремност болница, као и повећање тестирања и вакцинисања.

„Судећи по свему (вакцина) 'Спутњик Ве' (Sputnik V) је прилично ефикасна. Можда је чак и ефикаснија од других вакцина које се користе у свету“, прецизирао је Путин, говорећи о ситуацији са омикрон сојем.

У Русији је данас регистровано 17.946 случајева заразе вирусом корона. Како је саопштила потпредседница руске Владе Татјана Голикова, у Русији је до сад регистровано скоро 700 случајева омикрон соја.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА