Најновије

KИНЕСКА СТУДИЈА ШОКИРАЛА СВЕТ: САД да су направиле коронавирус и "посејале" га по свету

 Кина је означила Сједињене Државе као земљу која је направила коронавирус и проширила га по свету.

Новинска агенција Синхуа представила је извештај Института „Тајхе“ и приватног кинеског труста мозгова Intelligence & Alliance (IATT) под насловом U.S. Responsible for Global Spread of COVID-19. То јест: „САД су одговорне за глобално ширење КОВИД-19“.

САД су, у суштини, оптужене за настанак и ширење вируса КОВИД-19.

У извештају се наводи: „Подаци из више извора указују на то да су Сједињене Државе највероватније локација настанка вируса КОВИД-19 и да сносе највећу одговорност за брзо ширење болести широм света. Њихове политичке манипулације су додатно закомпликовале глобалне напоре у борби против пандемије“.

Кинеска студија је анализом америчких извора показала да је корона вирус регистрован у Сједињеним Државама у децембру 2019. године, месец дана пре званично регистрованог првог случаја.

У њој се наводи да је 30. марта 2020. у часопису New England Journal of Medicine  објављен чланак о 24 тешко болесна пацијента у америчком граду Сијетлу.

„Ниједан од тих пацијената није у претходном периоду путовао у земљу са познатим преносом вируса као што су Кина, Република Кореја, Иран или Италија... Геномска и епидемиолошка анализа вируса са секвенцијом РНК пронађеног у западном Вашингтону показала је да је ширење SARS-CoV-2  било резултат локалног преноса...“ – навели су тада сами амерички научници.

Кинески аналитичари скрећу пажњу и на манипулисање са временом откривања коронавируса у Сједињеним Државама.

Овај закључак поткрепљује студија IATT под насловом „Нулти пацијент“ у којој се цитира чланак „Истраживање смртно опасних микроба у војној лаборатории обустављено из безбедносних разлога“ (The New York Times).

У студији се указује да за 12 североисточних држава Сједињених Држава датуми прве инфекције падају углавном између августа и октобра 2019. Најранији од случајева био је 26. априла 2019. на Род Ајленду, а најкаснији 30. новембра 2019. у Делаверу.

Сви ти датуми су ранији од званичног датума откривања КОВИД-19 у САД.

Кинески аналитичари сугеришу да је коронавирус створен у тајној лабораторији Пентагона у Форт Детрику: „Сједињене Државе су биле пионир у истраживањима у области рекомбинантних вируса и имају потенцијал без премца у тој области. Такође су финансирале и спровеле више истраживања о коронавирусу него било која друга земља. Још до 2015. године је тим др Ралфа Барика на Универзитету Северне Каролине развио најнапреднију технологију рекомбинације коронавируса и добио генетске секвенце коронавируса а у сарадњи са војном биолабораторијом у Форт Детрику“.

Ту лабораторију је америчка војска нагло затворила због сумње на „бекство вируса“ у јулу 2019. Након њеног затварања уследили су извештаји о избијању непознате упале плућа са симптомима сличним КОВИД-19 у близини Форт Детрика.

Могуће је да је ту извор пандемије – указују Кинези.

Напомињемо да смо већ писали да је корона вирус КОВИД-19 вештачки створила група научника у Сједињеним Државама 2015. године. Ту групу је предводио Vineet D. Menachery чије је основно место рада – Национална лабораторија Галвестона (Galveston National Laboratory, GNL) при Универзитету Тексаса.

О томе се расправљало 9. новембра 2015. у најауторитативнијем медицинском часопису Nature Medicine, у чланку „A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence“ (Кластер коронавируса налик на SARS који разносе слепи мишеви показаује потенцијал за пренос на људе).

Први међу ауторима овог чланка је управо Винит Д. Менашери.

У студији његове групе се указује: „Коронавируси које су створили научници могу ефикасно да се реплицирају у примарним ћелијама људског респираторног тракта и да постигну титре in vitro (у епрувети) еквивалентне епидемији SARS-CoV сојева. Поред тога, експерименти in vivo (унутар живог организма) показују репликацију вируса-химере у плућима мишева са приметном патогенезом. Процена доступних имунотерапијских и профилактичких метода заснованих на SARS показала је ниску ефикасност. И приступи моноклонским антителима и вакцинама нису успели да неутралишу и заштите од CoV инфекције коришћењем новог соја са шиљцима“.

Ово значи да су дуготрајне методе лечења вирусних болести немоћне против корона вируса који је створила група Vineet D. Menachery.

Аутори су објавили да су добили крајње опасни ирус и да је „појава SARS-CoV најавила нову еру у преносу тешких респираторних болести између биолошких врста што ће довести до брзог ширења широм света и огромних економских последица“.

Ова публикација у ауторитативном научном часопису убедљиво доказује да је SARS-CoV коронавирус вештачки створен у Сједињеним Државама.

У лабораторији Галвестон.

Истраживања у тој лабораторији финансирају, како пише италијански стручњак Беатрис Кавали, „Пентагон, амерички центри за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), федералне агенције и, сувишно је рећи, биофармацеутска индустрија.

И извештај кинеских аналитичара указује да се на корона вирусу истовремено радило у Форт Детрику и Галвестону. Такође: да је 14 пре избијања епидемије у Вухану (а толики је инкубациони период) у тај кинески град стигло 300 америчких војних спортиста... 

У многим земљама су рани случајеви заразе коронавирусом повезани са Сједињеним Државама: „Чак 12 држава... званично је известило да је њихов нулти пацијент дошао из Сједињених Држава“.

Према студијама јапанског Универзитета Кајо, Универзитета у Тел Авиву и канадских лекара, заразу у те земље су „донели људи који су стигли из Сједињених Држава“, указује да „сој вируса који потиче из Сједињених Држава“, подвлаче кинески аналитичари.

Пентагон се, иначе, већ припрема за биолошки рат.

У децембру 2019. је америчка компанија FLIR Systems, Inc. победила на великом тендеру Агенције за напредна истраживања у области одбране (ДАРПА) за производњу нове генерације борбених одела која могу да заштите војнике од биолошког и хемијског оружја.

Потписале су уговор „за брзи развој нових тканина са уграђеним катализаторима и хемикалијама које при контакту могу да издрже хемијске и биолошке претње“.

Нови високотехнолошки материјал биће уткан у уиформе америчких војника.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА