Најновије

Туга није процес, то је стање постојања: Светски хит „Из пепела“ стигао у књижаре!

У књижарама широм Србије, у издању Вулкан издаваштва, појавио се први на српски преведен роман нове светске књижевне звезде, шведског писца Алекса Шулмана (Alex Schulman).

Фото. Промо

Роман „Из пепела“ доноси снажну, напету причу о прошлости и садашњости једне породице, сложеним породичним односима, кривици и тајнама, пуну носталгије и љубави, али и емоционалне разапетости и бола. 

Док мајсторски једноставно слика боје, мирисе и звуке живота, роман „Из пепела“ све време ће вас држати у ишчекивању коначног разоткривања догађаја у породичној викендици на обали језера, који је тројици браће одредио будућност и обележио живот. 

Алексу Шулману, иначе дугогодишњем новинару, водитељу, писцу и продуценту, који у Шведској  већ има статус звезде, ово је пети роман, истовремено и први који му је донео титулу једног од најзанимљивијих савремених шведских писаца у свету.

„Због ове браће ћете плакати. Због мушкараца какви су постали, због дечака какви су били, због невиности коју су на том путу изгубили. Брилијантан и незабораван роман чија ће вас прича прогањати,“ рекао је о роману „Из пепела“ Фредрик Бакман.

Алекс Шулман има 46 година, а потиче из веома цењене породице. Његов деда Свен Столпе био је утицајни шведски интелектуалац. Отац и мајка такође су познати телевизијски новинари, а занимљиво је да је, баш као и у роману „Из пепела“ један од тројице браће у породици. 


Последњих десет година Шулман води најпопуларнији шведски недељни подкаст, Alek & Sigge, са неколико стотина хиљада слушалаца сваке недеље. Књижевни деби имао је 2009. године, са књигом „Пожури да волиш“ (Hurry to Love), посвећеном његовом преминулом оцу. Његов четврти роман „Спали сва моја писма“ (Burn All My Letters) адаптиран је у играни филм чија се премијера очекује ове године у септембру. Филм је режирао шведски редитељ Бјорн Рунге, познат по остварењу „Жена“ за који је Глен Клоуз номинована за Оскара за главну женску улогу. 

Рекли су ми да је туга процес, са фазама. А тај живот ме чека на другој страни. Не исти живот, наравно, већ другачији живот. То није била истина. Туга није процес, то је стање постојања. Никада се не мења, тамо стоји као камен - пише у једном делу књиге „Из пепела“ Шулман, потврђујући оцене да је светски успех овог романа заснован управо на такозваном „тачном“ писању, базираном на искрености и истинитости емоција. 

Роман „Из пепела“ је веома брзо након објављивања у Шведској постао светски хит. Објављен је у више од 30 земаља, а Вулкан издаваштво учинило је ову очаравајућу причу доступном читаоцима у Србији.  

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА