Најновије

ПИКСИ: Не плашимо се Бразила, Костић под знаком питања

Очекујем добру и храбру Србију против Бразила, спремни смо за све што нас очекује, добро смо радили овде, а једино је Филип Костић под знаком питања, док Александар Митровић већ три-четири дана тренира са екипом, рекао је данас селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић Пикси.

Драган Стојковић Пикси (Фото: Јутјуб)

Србија и Бразил играју сутра од 20 сати у првом колу Г групе шампионата у Катару.

"Веома сам срећан и поносан што смо овде, што сам нашу "малу" Србију довео овде међу 32 најбоље селекције на свету. Ипак, не смемо да заборавимо да је овде турнир, да имамо и Камерун и Швајцарску и циљ је да се прође. Можда Бразил и није толико битан. Видећемо, али замислите само да једна Италија није овде", изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Шта кажете - четворица нападача играју против Србије? Онда смо готови, нашалио се Стојковић после питања бразилског колеге.

"Хоће ли неко играти у одбрани? Бразил је сјајан тим и један од најбољих на свету и то је златна генерација фудбалера. Бразил има шансу да победи, али ми се никога на свету не плашимо - чак ни Бразила", навео је Стојковић и додао да неће никог "посебно чувати".

"Никада не маркирамо посебно неког играча. Винисијус, Рафиња, Нејмар, сви су сјајни, али није ми важно како Бразил игра, већ Србија. Никог се не плашимо, морамо да будемо концентрисани, паметни, да не трчимо да сваког маркирамо. Биће тешко, али могуће је зауставити Бразил", сматра Стојковић.

Казао је да је велика разлика у односу на меч у Русији 2018. године.

"Сада је много тога другачије, играчи су старији, напредовали су, имају више самопоуздања. Тада је Бразил био наш трећи меч, а сада први. Ту је и Швајцарска, једва чекам ту утакмицу", јасан је Стојковић.

Нагласио је да ће Србија играти интелигентан фудбал који прати разлику.

Селектор је прокоментарисао и писање "Газете дело спорт" да су Бразилци дроном снимали тренинг Србије.

"Не верујем у информацију да су снимали. Ко смо ми? Они су фудбалска велесила, то је сигурно дезинформација. А и да су послали дрон, не би видели ништа посебно", поручио је Стојковић.

Капитен Душан Тадић рекао је да је Бразил сјајан тим, не само индивидуално, али да се српски тим фокусира само на себе.

"Наш фокус је ипак на нама, трудимо се да играмо интелигентан фудбал. Бразилци су пет пута освојили титулу, може то да нас мотивише, потребно је само да уживамо и резултат ће доћи", истакао је Тадић.

Према његовим речима, сигуран је да ће искуство из Русије доста значити.

"Сада смо у најбољим играчким годинама. Само треба да радимо исто као и до сада и неће бити никаквих проблема", поручио је Тадић.

Тите: Поштујемо Србију, прва утакмица је изузетно важна

Прва утакмица је изузетно важна, ово је највеће такмичење на свету, сањамо да будемо победници, поштујемо ривале, али морамо и себе, изјавио је данас селектор Бразила Тите уочи утакмице са Србијом.

"Србија има доста искуства, са добрим резултатима, имали су неке повреде, пратимо их, врло их поштујемо, сигуран сам да ће сви бити спремни, али фаворити смо само док не уђемо на терен. Посебно морамо да обратимо пажњу на њихове офанзивне карактеристике", изјавио је Тите на конференцији за медије у Дохи.

Нећу вам рећи састав, јер не желим да откривам карте, али имамо различите опције, казао је он.

"Из искуства које имам са овим подневљем добра је ствар што имамо пет измена. То нам даје могућност да мењамо ритам током утакмице", истакао је Тите.

Јасно је да имамо два или три модела игре, изабраћемо онај који је најбољу у односу на карактеристике које има Србија, јасно је поручио селектор Бразила.

Капитен Бразила Тијаго Силва изјавио је да ће његов тим дати све од себе на мечу са Србијом.

"Осећамо и верујемо у себе и све што смо урадили. У доброј смо ситуацији, сви смо здрави, верујте у нас и будите сигурни да смо спремни да дамо све од себе. Изванредна атмосфера, срећни смо када смо заједно, имамо сјајан микс искуснијих и старијих играча", рекао је Тијаго Силва.

И дебитанти на Мундијалима су искусни, попут Родрига, који је био кључни играч Реала, додао је он.

Тијаго Силва је био капитен Бразила и на Мундијалу 2014. године.

"Спреман сам и захвалан на прилици да будем капитен Бразила, као и да будем део тима у овим годинама. Морамо да будемо спремни, јер знамо колико је важна прва утакмица, никако не би било добро да буде нерешено због пролаза у нокаут фазу", навео је капитен Бразила и додао да су њему и његовим саиграчима инспирација шампиони са претходних Мундијала.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА