Најновије

ОТКРИВЕН ТАЈНИ ПЛАН: Азовци се унапред спремали да заузму ватрене положаје у насељима (ФОТО)

Према тајним документима батаљона „Азов“ (против чијих припадника је покренут кривични поступак у Русији) који су пронађени у Маријупољу било је предвиђено да екстремисти заузму ватрене положаје у насељеним местима.

Откривени план расветљава пажљиво разрађени алгоритам деловања екстремистичког батаљона „Азов“ против Доњецке Народне Републике у североисточном правцу Маријупоља и његовим предграђима.

„Делимичну камуфлажу мањим групама и опреми могу да обезбеде насеља и дворишта, која су у оквиру зоне наше одговорности“, наведено је у другом пасусу на врху треће стране тајног оперативног плана батаљона „Азов“ под бројем 1/16 са шифрованим називом „Олуја.

Такође је наведено да као „заклони могу да послуже само објекти у насељеним местима која су најближа нашим положајима, директно бункери и ровови које ће заузети наше јединице“.

Ова документа налазила су се у бази „Азова“, како се претпоставља, под шифрованим називом „Школа“. Објекти базе били су смештени у непосредној близини градске школе бр. 61 у Маријупољу. Документи су у потпуности састављени на украјинском језику.

Подсећамо да је 20. маја саопштено од стране портпарола Министарства одбране генерал-мајора Игора Конашенкова да је руски министар одбране Сергеј Шојгу обавестио руског лидера Владимира Путина да је завршена операција потпуног ослобађања „Азовстаља“ и Маријупоља од украјинских екстремиста и војника.

Како се наводи, укупно се предало 2.439 екстремиста и украјинских војника који су од 21. априла били под блокадом у „Азовстаљу“.

Фото: РИА

Први снимке удара Су-57 на Кијев и његове последице можете видети ОВДЕ.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА