Најновије

ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ТВРДИ: После Лисичанска Руси крећу у град где је све почело!

Руски војни експерт и пуковник у пензији Јуриј Кнутов рекао је да ће након ослобођења Лисичанска руска војска и даље деловати на територији Доњецке Народне Републике.

Фото: Министарство одбране Русије

Он је објаснио да ће јединице Оружаних снага Руске Федерације вероватно кренути на Славјанск након што Лисичанск буде потпуно очишћен и безбедан. Према његовим речима, офанзива са истока и севера биће изузетно непријатна за Оружане снаге Украјине.

Славјанск је за руску војску изузетно важан град. Поред стратешког значаја, овај град има и велику симболичну вредност, пошто је управо у њему 2014. године почело „руско пролеће“.

У априлу 2014. године у Славјанск је стигла „кримска чета“, на чијем челу је био Игор Стрелков, заузела град, а потом га више месеци бранила од украјинске војске и националистичких батаљона.

Кнутов је говорио и шта може уследити после заузимања Славјанска.

– А онда пасти и Краматорск. За Авдејевку и Маринку не знам. Мислим да ће се војска њима бавити касније – рекао је Кнутов, и подсетио да је највећи део људства украјинске војске концентрисан у Славјанску и Краматорску.

Кнутов је говорио и о недавном повлачењу са Змијског острва, и рекао је да су руске трупе могле да га искористе за амфибијски напад на Одесу, али да су одложили план.

Руски експерт подсећа да су западне земље снабделе украјинску војску опасним противбродским ракетама „Харпун“, са којима, како каже, није тако лако изаћи на крај.

– Панцир-М би то могао да уради, али још није инсталиран на свим бродовима. Стога извођењ десантне операције са носи велики ризик за наше бродове и трупе – објаснио је он.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин рекао је да је њен циљ „заштита људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година“.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, 25. марта Оружане снаге Руске Федерације су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ у руском војном ресору сада је ослобођење Донбаса, саопштило је Министарство одбране. Заједно са руском војском, у региону делују јединице ДНР и ЛНР.

Руска војска је постала богатија за још једно оклопно возило, овај пут је у питању "ахмад" који треба да служи за транспорт трупа на фронт. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА