Најновије

ПОНОС СРБИЈЕ: Ватерполисти одбранили олимпијско злато

Ватерполисти Србије су олимпијски шампиони! "Делфини“ су у финалу били бољи од Грчке резултатом 10:13 (3:6, 4:2, 2:2, 1:3).

Ватерполисти (Фото: Твитер)

Грчка је повела, али су са два поготка Пијетловића и Филиповића српски ватерполисти стигли до предности.

Потом је виђена ситуација која је специфична за ове Олимпијске игре, сходно томе да видео технологија није коришћена у ватерполу на овај начин.

Након једног напада Грка српски голман је одбранио ударац, лопта је потом кренула ка његовом голу, али је он брзо реаговао и успео је да је заустави још једном. У наредном нападу Рашовић је постигао гол за 3:1. Или ипак не...

Судије су прегледале ситуацију, установиле да је лопта ипак завршила у голу пре него што је голман Србије успео да је ухвати, те је Грцима признат погодак, а Србији је исти одузет. Резултат је био 2:2.

Србија је потом одговорила са серијом од три гола, да би четвртину окончала предношћу од 6:3.

У другој деоници екипа Дејана Савића није стизала до погодака са подједнаком лакоћом, што се односи и на оне нападе у којима Србија имала играча више.

На другој страни, Грчка је своје прилике реализовала, а њени играчи су успевали да погоде и неке подоста тешке ударце. У финишу друге четвртине, као последица овога, резултат је био 7:7.

Међутим, Србија је на полувреме ипак отишла са предношћу, јер је Прлаиновићев леп погодак било последње што је виђено у првих 16 минута.

Велика борба виђена је у трећој четвртини такође, Грчка је поново стигла до изједначења, као и неколико прилика да поведе, али је Бранислав Митровић био изврстан на голу Србије, а гол Прлаиновића изнова је вратио предност Србији. Резултат у трећој четвртини је био 2:2, али је укупна предност Србије износила 10:9.

Последња деоница је имала сличну динамику, али са једном разликом – Грчка је изједначила, али је Србија направила серију од три гола без одговора супарника.

До краја није било голова и Србија је стигла до другог узастопног олимпијског злата.

По три гола постигли су Мандић, Јакшић и Прлаиновић, док су најефикаснији у Грчкој били Влахопулос, Фунтулис и Скумпакис, сви са по два поготка.

Како су Делфини разнели светског шампиона, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА