Најновије

ОСВАНУЛЕ ШОК ФОТОГРАФИЈЕ СРПСКЕ ГЛУМИЦЕ: Живела у беди, сада је редовна корисница народне кухиње - "Били смо гладни"

Наша глумица Весна Пећанац остварила је многобројне улоге, а мало ко зна за њену тешку животну причу.

Весна Пећанац (Фото: Јутјуб)

Сада су се на Твитеру појавиле њене фотографије на којима видимо како данас изгледа и које су многима натерале сузе на очи."Редовна корисница кухиње Верског добротворног старатељства. Да ли препознајете жену са фотографија", писало је у опису фотографија на којима би је ретко ко препознао.

"Јадна жена", "Зашто јој неко не помогне", гласили су само неки од коментара.

Весна је била удата за познатог редитеља Живка Николића, са којим има два сина, а неке од својих најпознатијих улога остварила је управо у његовим филмовима "Лепота порока" и "Чудо невиђено". Публика је добро памти и као Јеку из серије "Ђекна још није умрла, а када ће не знамо", а велики део каријере провела је у "Атељеу 212".

Осамдесетих година Пећанчева је отишла у Америку са синовима и мужем. Стигавши у Холивуд, видели су да ту за њих нема места. Покупили су се једног дана и кренули назад за Југославију. Отишли су у Црну Гору, где је Живко и умро 2001. године. Након супругове смрти, глумица се вратила у Београд са синовима због њиховог школовања. Тада су и почеле њене муке, које су се, наводно, завршиле у прихватилишту за жртве насиља.

Глумица је својевремено за медије говорила о беди у којој је једно време живела.

"У време бомбардовања Живко је ишчилео. Осетила сам огроман бол, превелику тугу. Један син отишао је да се монаши. Рекао је: 'Мени су сви бедеми срушени'. Остала сам да зурим у зид, пала у депресију. Некада смо били велика, ведра, сложна и многорадна породица... Нисам могла да играм, затражила сам пензију. Посао комичара је да дарује радост људима, а ја нисам више имала радости. Пензија - седам хиљада динара. Били смо гладни. Мислила сам да сам због тога потпуно изгубила меморију. Једна милосрдна шефица у самоуслузи у близини куће годинама нам је храну давала на кредит, волела је Живкове филмове. Још је био жив. Сећам се да сам једном добила неки новац, и могла да бирам да ли да одем на пијацу или њој вратим део дуга. Одем, ипак, на пијацу. Из кесе ми је вирио млади лук и ја сам кружила по целом кварту да ме она не би видела. Испричам Живку, а он ми каже: Одиграј то на сцени. И то је живот", испричала је Весна једном приликом за "Новости".

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА