Најновије

"ОНИКС" ПРАВО У МЕТУ: Оборен МиГ-29, авијација неутралисала 47 подручја концентрације људства и технике

У оквиру контраартиљеријске борбе на Доњецком правцу, неутралисано је 11 водова вишецевних ракетних система „Град“

Фото: РИА

Саопштење портпарола Министарства одбране Русије генерала Игора Конашенкова о бојевим дејствима за последња 24 часа:

- Оружане снаге Руске Федерације настављају са ударима по војним објектима на територији Украјине.
 
- Високопрецизна ракета "Оникс" лансирана из обалског ракетног система "Бастион" погодила је аеродром Артсиз у Одеској области. Усљед удара уништена је контролна станица за беспилотне летелице "Бајрактар" ​​ТБ2 и две беспилотне летелице овог комплекса на земљи.

- У оквиру контраартиљеријске борбе на Доњецком правцу, неутралисано је 11 водова вишецевних ракетних система „Град“ у областима Куртимовке, Очертина, Тоњенке, Сухе Балке, Новгородског, Мајоровке, Отрадовке и Зајцева. Такође, 12 артиљеријских водова Оружаних снага Украјине неутраисано је на ватреним положајима у областима Дзержинска, Новгородског, Николајевке, Лењинског и Зајцева. У рејону насеља Подгорноје уништене су две хаубице 155 мм М777 заједно са артиљеријским посадама.


 
- Оперативно-тактичка авијација неутралисала је 47 подручја концентрације људства и технике. Уништено је, између осталог, људство и војна техника у областима Веселое, Привоље и Богородично Доњецке Народне Републике, лансер ПВО система Бук-М1 у рејону Северског Доњецке Народне Републике, као и радар ПВО система С-300 у Новодружеском рејону Луганске Народне Републике.
 
- Ракетне трупе и артиљерија су дневно неутралисале 148 подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине, 25 командних места, као и 59 артиљеријских јединица на ватреним положајима. Од последица ваздушних удара, ракетних трупа и артиљерије уништено је 450 непријатељских војника, 13 тенкова и других борбених оклопних возила, као и 16 специјалних возила.
 
- Руски ПВО системи оборили су авион МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства код насеља Апостолово Дњепропетровске области. Такође је оборено девет украјинских беспилотних летелица.

- Поред тога, девет ракета вишецевног ракетног система "Ураган" пресретнуто је у областима насеља Мала Камишеваха и Долгенкое Харковске области, Макејевка и Авдејевка Доњецке Народне Републике.

О томе како је Москва запретила поводом Литваније прочитајте ОВДЕ.

Извор: Восток
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА