Најновије

„Поноћ у врту добра и зла“ од данас у продаји!

„Поноћ у врту добра и зла“ је невероватна прича која се 216 недеља задржала на листи бестселера „Њујорк тајмса“ и по којој је Клинт Иствуд снимио истоимени филм.

Фото: Лагуна

Колумниста магазина Есqуире Џон Берент осамдесетих година прошлог века трага за инспирацијом како би написао серију чланака о живописном америчком Југу. Међутим, пажњу ће му привући сензационално суђење за убиство које се догодило 1981. године у Савани, а идеју о колумнама је заменила фасцинантна књига којом дефилује плејада ексцентричних јунака.

Док читамо о развоју суђења препуном непредвидивих обрта, пред нама промичу добро васпитане даме из Карташког клуба удатих жена, нестални млади жиголо, несрец́ни пустињак који поседује боцу изузетно јаког отрова, остарела јужњачка лепотица обузета самоугађањем, неодољиво комична дрег краљица, арогантан антиквар, вуду свештеница која изводи своју магију на гробљу у поноц́ и још много живописних епизодних јунака.

Овај заводљиви портрет најзанимљивијег јужњачког града, сликан кроз призму случаја једног убиства, овенчан је титулом модерног класика књижевности.

Џон Берент (1939) амерички је књижевник, најпознатији по роману „Поноћ у врту добра и зла“, који се нашао у најужем избору за Пулицерову награду 1995. године. Књига је доживела неочекиван и нагли успех и провела је 216 недеља на првом месту најпродаванијих наслова Њујорк тајмса.

Књигу „Поноћ у врту добра и зла“ у новом преводу Браниславе Радевић-Стојиљковић можете пронаћи од четвртка 21. јула у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари и на сајту.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА