Најновије

Дракулић: Тешко да неће бити рестрикција струје

Надам се да неће бити рестрикција струје, међутим, нова дешавања на тржишту енергије у Европи ме плаше да то неће бити могуће остварити током зиме, изјавио је у интервјуу за лист Нова председник пословног клуба "Привредник" и власник "Поинт групе" Зоран Дракулић.

Дракулић је оценио да цена струје на европском тржишту „обесхрабрује“ и да је питање колико ће Србија бити у могућности да обезбеди струје, а поготово да ли ће бити у могућности да плаћа по тој цени веће количине током зиме.

„Гашење струје привреди довело би до погоршања већ постојећег стања и утицало би сигурно на БДП Србије у 2022. години. Бивши директор Електропривреде Србије Милорад Грчић је сигурно велики кривац, али треба да имате у виду да је проблем са лошим газдовањем настао знатно пре доласка Зоране МИхајловић начело Министарства енергетике и ту треба тражити кривца, уколико држава уопште има те жеље“, рекао је Дракулић за лист Нова.

Додао је да је његов песимизам узрокован и тиме да „бивши функционер ЕПС добио нову функцију, а за штету од више стотина милиона евра не одговара“.

Дракулић сматра да држава не би смела додатно да оптерети привреду ценом струје, „имајући у виду да је цена струје привреди повећана 1. јануара ове године за 55 до 60 одсто“.

„С обзиром на то да је најављено повећање за грађане до 10 одсто, то би било у знатној несразмери, што је већ подигнуто привреди. У сваком случају, ако и до тог повећања дође, то ће опет платити грађани кроз скупље производе“, закључио је Дракулић.

Зашто ће победа Русије у Украјини бити гора за САД од Вијетнама сазнајте ОВДЕ.

Извор: Фонет/Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА