Најновије

"Индиго девојка": Невероватна прича о амбицији, издаји и жртви!

Књигу "Индиго девојка" у издању Вулкан издаваштва можете потражити у књижарама Вулкан као и на Вулкановом сајту.  Романса, интрига, забрањена пријатељства, политичке и финансијске претње испредају причу о изванредној младој жени која је била далеко испред свог времена: о девојци која је открила тајну индига.

Фото: Вулкан

Елиза Лукас има само шеснаест година кад њен отац одлази од куће и препушта јој управу над три плантаже у Јужној Каролини. Политичке тензије на Флориди, која се налази тек нешто даље низ обалу, упорно расту, а међу робовима влада све већи немир. Породица Лукас се ускоро суочава са опасношћу да све изгуби.

Када сазна колико Французи плаћају за индигову боју, Елиза одлучује да на својој земљи засади ту биљку, мада је сви убеђују да је то немогуће и нико не жели да јој открије тајну како се производи боја. Суочена са препрекама на сваком кораку, Елиза схвата да су јој једини савезници један времешни ботаничар, угледни градски адвокат, ожењен и доста старији од ње, и роб са којим склапа опасну погодбу: он ће њу упутити у древни тајни процес прављења индигове боје, а она ће заузврат, супротно законима тог доба, робове научити да читају.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА